BENEŠOV – NAŠI BUDOUCNOST TVOŘÍME SPOLEČNĚ

Dne 7. 10. se v KC Karlov uskutečnila akce Benešov – naši budoucnost tvoříme společně. Já osobně jsem se této akce zúčastnil a byl jsem tu ještě s 3 dalšími spolužáky: Matějem Schovánkem, Šárkou Neuwirthovou a Katkou Dostálkovou. Bylo zde 8 stolů. Každý stůl se zaměřoval na něco jiného. Já jsem seděl u stolu mladých. Zde se projednávaly návrhy, které se týkají dětí. Po asi 30 minutách jsme došli k 4 tématům.

1. téma –  rekonstrukce Hotelu Pošta na studovnu. Mohly by sem chodit děti do 20 let. Sloužila by primárně k přečkání času pro děti, které mají kroužky až třeba od 5 hodin a do té doby nemají kde být. Zbylé prostory by se mohly využít třeba pro ZUŠ nebo pro DDM.

2. téma – rekonstrukce a stavění hřišť například u pivovaru nebo rekonstrukce železného hřiště ( železňák).

3. téma – bezpečnost v parcích, na hřištích a na ulici. To by znamenalo, že by se zvýšila bezpečnost na těchto místech.

4. téma – skauti. Ti, nato jak jsou důležití, sídlí v docela nedůstojné budově u bočního vchodu do jídelny Dukelská. Skauti by si přáli novou klubovnu se zahradou a já si myslím, že by ji měli dostat.

Bylo zde i občerstvení s koláčky, ananasem a dalšími druhy ovoce. Pokud byste chtěli více informací, máte tu odkaz na stánku, kde se dovíte více: http://benesov-zdravemesto.cz/vysledky-verejneho-fora/d-1123/p1=60

Vojtěch Táborský, 8. A