STOLNÍ HRY DO NUDY

Aktuálně svět bojuje s koronavirem, a tak jsme všichni doma a je možné, že se nudíte. Tak jsem si pro vás připravil recenzi na 2 stolní hry, které vás určitě zabaví na dlouhou dobu.

PRIMA ZOOM

Prima zoom je nová společenská hra, kterou vydává Albi. Hra je vědomostní a jednoduchá na hraní. Ve hře máte jednoduchý úkol: odpovědět na co nejvíce otázek správně a tak získat nejvyšší počet bodů. Ve hře odpovídáte na 4 typy otázek: Příroda, Historie, Zajímavá místa a Věda a Technologie. Hra obsahuje 160 karet s 480 otázkami, 6 zvětšovacích lup, 6 tužek, přesýpací hodiny a bodovací bloček. Ve hře se dozvíte určitě spoustu nových informací, které jste ještě neznali a tak hru velice doporučuji.Fotografie hry Prima Zoom - Zatrolené hry

CARCASSONNE

Máme tu další, pro některé z vás známou hru od Mindoku. Hra je strategická a je i trochu o náhodě a štěstí. Cíle hry je postavit a vlastnit co nejvíce měst a cest s co nejvíce body, protože na konci hry vyhraje ten kdo má nejvíce bodů. Hra obsahuje 72 kartiček s motivem krajiny (např. část města, cesta s loukou nebo rozcestí),40 figurek pěti barev a 1 počítadlo.K základní hře existuje i několik rozšíření, které posunou hraní této hry o level výš. Hru doporučuji a myslím si, že po první hře si ji budete chtít zahrát ještě jednou.

Carcassonne: Základní hra | Knihy Dobrovský

Vojtěch Táborský 8.A