Recept na zimní kamenitou cestu (cukroví)

Na 24 kousků potřebujeme: 250 g tmavé čokolády

                                                  250 g mléčné čokolády

                                                  175 g změklého másla

                                                   60 ml medu

                                                   150 g oloupaných para ořechů

                                                   150 g kandovaných třešní

                                                    125 g maršmelounů 

                                                     moučkový cukr

                                                     nějaké sušenky

Postup: Čokoládu rozsekáme na malé kousky a s medem a máslem dáme do kastrolu a na plotně rozpustíme. Sušenky a para ořechy dáme do sáčku a rozdrtíme. Kastrol sundáme z plotny a do směsi dáme drť, třešně a maršmelouny. Vše zamícháme. Hmotu vyklopíme na plech a uhladíme. Poté to dáme do lednice na dvě hodiny a pak směs vyndáme a pocukrujeme. Poté rozkrájíme na 24 čtverečků a máme hotovo!

David Šmajstrla, 8. D

Image result for vánočni kamenita cesta"