Dukla má talent VI.

Už po šesté se konalo finále celoškolní soutěže Dukla má talent, které pořádá školní časopis  LABYRINT s podporou vedení školy.

Do finále se prostřednictvím předchozích kol dostalo dvanáct soutěžících a skupin. Jejich vystoupení hodnotila porota, které zasedla ve složení paní učitelek Mgr. Evy Pojerové, Mgr. Hany Pechačové, PaedDr.Světlany Mixánové a Mgr. Terezy Landové. Tuto čtveřici ještě doplnil David Veselý.

Soutěží provázely žákyně školy – Šárka Neuwirthová a Vlasta Horáková. Program byl rozdělen do dvou pomyslných polovin. V první polovině části programu se publiku představil nejprve první čestný host, vítězka předchozího ročníku soutěže Karolína Hauzarová, která přednesla úryvek z Dášenky. Dále následovala soutěžní vystoupení, jako například tanec, karate, recitace nebo mažoretky.

O přestávce, kdy se porota radila nad hodnocením první šestice soutěžících, žáci školy Martin Popovský a Daniel Šebor ukázali akrobatické vystoupení se svými modely letadel, kterým se věnují ve volném čase.

Ve druhé části programu přišla na řadu vystoupení starších žáků školy a porota spolu s publikem mohla opět zhlédnout další krásná čísla – zpěv, hru na klavír nebo gymnastiku (jak moderní, tak tradiční).

Na závěr všech čísel vystoupila jako druhý čestný host mistryně České republiky v twirlingu Viktorie Šitlerová, která nadchla všechny přítomné svými ladnými pohyby. Po její ukázce se šla porota opět poradit a rozhodovat o tom, kdo získá putovní pohár a vítězný diplom. Nebylo to vůbec jednoduché. Možnost hlasovat mělo i publikum a mohlo si tak zvolit toho, kdo získá „Cenu publika“.

Vyhlašování vítězů se ujala paní ředitelka školy PaedDr. Hana Procházková společně s vedoucí odboru školství, kultury a sportu města Benešov, paní Mgr. Ivanou Károvou. Každý soutěžící dostal tašku s hodnotnými dárky a diplom.

„Cenu poroty“ udělili porotci sourozencům Davidu, Danielu a Kateřině Píchovým. Ti jako jediní předvedli hru na několik různých hudebních nástrojů.

Na třetím místě se umístila ŠD č. 7 (Markéta Heřmanová, Sofie Machová, Sofie Pechová, Ema Podhorská, Laura Vintnerová, Tereza Voláková), která uchvátila porotu svým tanečním vystoupením. Tato skupina si také odnesla „Cenu publika“.

Druhé místo obsadila žákyně třetího ročníku Ema Škvorová se svou hrou na příčnou flétnu.

Vítězkami soutěže se staly mažoretky ze druhé třídy Nela Pessrová a Karolína Vlachová, které kromě dárků budou mít také fotku na titulní straně zimního čísla školního časopisu.

 

David Veselý