Vypravování: Jak jsem porušila zákaz

Jmenuji se Sophie Hunter. Jsem obyčejná šestnáctiletá dívka žijící na kraji města Long Beach. Mám jen jednu kamarádku, která je sice skvělá, ale dost ustrašená. Jmenuje se Caroline Herschel a znám se s ní od mateřské školy. Ve škole jsme brány jako “odpad”, málokdy na nás někdo promluví. Přesto jsme obě dvě šťastné a je nám to vcelku jedno. Ano, chtěly bychom být mezi populárními dívkami, jako je například Header Smithová, ale kdo by nechtěl.

Jako každý všední den jsem se s Caroline sešla na autobusové zastávce a jely jsme spolu do školy. Když dorazíme, vidíme všude na skříňkách vyvěšené plakáty. Téměř na každé skříňce je alespoň jeden plakát. Já si toho nevšímám a vyrazím ke své skříňce. Ale najednou se zastavím a nevěřím svým očím. Caroline na mě křikne: ,,Co se stalo? Proč se zastavuješ?” Obrátím se k ní a tiše jí zašeptám: ,,Já mám na skříňce taky plakát. Co to má znamenat?” Caroline se na mě podívá a začne číst růžově vytištěné písmo na plakátu: ,,Jsi srdečně zvána na moji obrovskou párty, kde chci oslavit svoje 17. narozeniny jenom se svými nejbližšími přáteli. Mezi ně patříš i ty! Můžeš s sebou vzít i doprovod, ale pouze jen jednoho, budu moc ráda, když se na mé oslavě objevíš. U mě doma ve 20.00. Header Smithová.” Caroline a samozřejmě i já tomu nemůžeme uvěřit. Jsme pozvány na párty! A nejen to, půjdeme na oslavu té nejoblíbenější holky na celé škole.

Hned po škole vyrážíme nakupovat do toho největšího nákupního střediska v celé Long Beach. ,,Na tuhle událost si musíme koupit něco skvělého, tohle se stane jenom jednou v životě,” řekne nadšeně Caroline. Já souhlasím a rozběhnu se do obchodu s těmi nejkrásnějšími věcmi. Strávily jsme tam dost času, možná tři hodiny, ale stálo to za to. Já jsem si koupila upnuté černé šaty, které mi byly přesně nad kolena, a sytě růžové lodičky. Caroline si vybrala velmi podobné věci, ale lodičky si nekoupila, neumí v nich chodit. Po nákupu jsme zamířily ke mně domů. Když vejdeme, uvědomíme si, že v záchvatu nadšení jsme se úplně zapomněly zeptat rodičů. Caroline zůstala stát u dveří a já jsem se natěšeně rozeběhla k rodičům. Vychrlila jsem na ně, co se mi dnes stalo úžasného. Ale rodiče jen dopověděli: ,,Víme, že máš společenský život dost omezený, ale na takovou velkou oslavu tě pustit nemůžeme.” Já jsem samozřejmě zareagovala naštvaně, nepočítala jsem s tím, že by se mi v tento den zničila nálada. Vykřikla jsem na rodiče, ale pak jsem si uvědomila, že to mi nepomůže. Rodiče mě poslali nahoru do pokoje a Caroline jela domů.

V sedm hodin to už nemůžu vydržet a volám Caroline, že na tu párty i přes zákaz rodičů půjdu. Caroline mi řekla, že jí to máma dovolila, ale přesto dodala: ,,Neměla bys riskovat, raději poslechni své rodiče, stejně nás tam určitě nechtějí.” Já se jen zhluboka nadechnu a řeknu Caroline: ,,Převleč se, vyrážíme. Budu u tebe za 10 minut.”. Caroline se jenom zasmála a řekla: ,,Budu čekat venku.” Strčila jsem si mobil do kapsy a vylezla ven oknem. Sice nejsem v přízemí, ale hned u okna mám strom. Přelezla jsem na strom a hned jsem byla dole. Tiše jsem přeběhla trávník a utíkala jsem směrem k domu Caroline. Ta už čekala venku a tak se ke mně jenom přidala a za chvíli jsme byly u domu Header. Podíváme se na sebe a sebevědomě vstoupíme dovnitř. Vidíme spousta světel, jak pobíhají po stěnách, a slyšíme hlasitou hudbu, která ve mně vytváří nejistý pocit: ,,Co tu vůbec děláme?”

Na párty jsme už asi hodinu a nikdo na nás nepromluvil, a to je tu asi 50 lidí!

Pokračování příště!!!

Kristýna Šustová 9.B