Recenze na knihu: Opona

Agatha Christie Zdroj: https://www.bux.cz/autori/566-agatha-christie.html
Agatha Christie
Zdroj: https://www.bux.cz/autori/566-agatha-christie.html

Vítám vás u další recenze na knihu. Tentokrát to bude tak trochu klasika. Kniha se jmenuje Opona: Poslední případ Hercula Poirota a autorkou je ,,královna detektivek” Agatha Christie. Kniha je napsaná za druhé světové války, ale publikována byla až v roce 1975, rok před smrtí autorky.

Vítejte podruhé na Styles…

Kniha se odehrává na stejném místě jako první kniha – zámek Styles. Tam před lety vyšetřoval kapitán Hastings a Hercule Poirot svůj první případ. Nyní vyšetřují další případ – vražda, která se má stát se stane. Kdy? To neví ani samotný Poirot. Tajemný pan X může kdykoliv zaútočit.

Záhadný pan X

Obálka knihy (,,černí řada") Zdroj: http://www.agatha.cz/node/51
Obálka knihy (,,černí řada”)
Zdroj: http://www.agatha.cz/node/51

Kdo ovšem je pan X? To ví jen samotný Poirot, ovšem prozradit nic nemůže. Nakonec se stane série vražd a na samém konci… to si přečtěte sami. Kdo je pan X? Kdo vraždil? A co se stane? To se dočtete v knize Opona.

Smrt dostihne každého…

Jak je zřejmé, v knize umírá Poirot. Zanechal za sebou řadu knih a povídek. Agatha Christie byla ráda, že odešel ze světa, jelikož ho moc v lásce neměla. Lidé ho ale milovali. Kniha se mi líbila a bylo to příjemné dvoudenní čtení. Knize dávám 95% a těch zbylých 5%?, to si musíte ujasnit sami. 🙂

 David Veselý – I. šéfredaktor