Recenze na knihu: Vraždy s monogramem

Autorka knihy Sophie Hannah Zdroj: https://www.bux.cz/autori/17771-sophie-hannah.html
Autorka knihy Sophie Hannah
Zdroj: https://www.bux.cz/autori/17771-sophie-hannah.html

Ahoj,

vítám vás u dalšího dílu z rubriky ,,Knižní recenze.” Tentokrát to bude recenze na knihu ,,Vraždy s monogramem” od britské spisovatelky Sophie Hannah. Hlavní postavu knihy všichni dobře znáte – malý Belgičan, kterého vymyslela slavná ,,královna detektivek” Agatha Christie. Není to nikdo jiný než Hercule Poirot.

Londýn 20. léta minulého století

Děj knihy se odehrává v Anglii ve dvacátých letech minulého století. Hercule Poirot večeří v jedné z anglických restaurací. Jeho poklidnou večeři ale přeruší mladá žena Jennie, která mu řekne, že je v ohrožení života. Poirotovi ale řekne, aby nikoho nehledal. ,,Jakmile já budu mrtvá, spravedlnosti bude konečně učiněno zadost,” prohlásí a odejde. Poirot nemarní čas a pouští se do vyšetřování.

Trochu jiný Hercule Poirot? 

Kniha je velmi dobře napsaná. I když opět až moc popisu. Zápletka je velmi povedená – vražda v jednom z londýnských hotelů a v ústech mrtvoly manžetové knoflíčky. Případ je ale (dle mého názoru) daný do špatného období. Myslím, že 20. léta 20. století je trochu málo a osobně bych přidal tak 20 let navíc.

Milovníci Christie si příjdou na své…

Agatha Christie Zdroj: https://www.bux.cz/autori/566-agatha-christie.html
Agatha Christie
Zdroj: https://www.bux.cz/autori/566-agatha-christie.html

Ti, co mají rádi Agathu Christie, můžou být spokojeni, i když drobné zlepšení by to chtělo. Prostě pravá Agatha to není a asi ani nikdy nebude. Kniha je nicméně příjemně oddechová. Knihu hodnotím na 70% a zbývajících 30% ubírám za dlouhé popisy a čas, kdy se kniha odehrává.

Chystá se druhá ,,poirotovka”

Bylo oznámeno, že v září roku 2016 vyjde druhá kniha od Sophie Hannah – tak snad bude ještě o trochu lepší než ta první. 🙂

(David Veselý – I. šéfredaktor)

Video trailer ke stažení