Recenze na knihu: Volání Kukačky

Autor knihy Robert Galbraith (J. K. Rowlingová) Zdroj: https://www.bux.cz/autori/38554-robert-galbraith.html
Autor knihy Robert Galbraith (J. K. Rowlingová)
Zdroj: https://www.bux.cz/autori/38554-robert-galbraith.html

Milí čtenáři,

pro webový časopis spouštíme novou rubriku s názvem ,,Recenze na knihy.” Každý měsíc se budeme snažit dát recenzi na jednu nebo dvě knihy. Jako první je kniha napsaná Robertem Galbraithem, což je pseudonym britské spisovatelky J. K. Rowlingové. Kniha nese název ,,Volání Kukačky.”

Obálka knihy ,,Volání Kukačky" Zdroj: https://www.bux.cz/knihy/156097-volani-kukacky.html
Obálka knihy ,,Volání Kukačky”
Zdroj: https://www.bux.cz/knihy/156097-volani-kukacky.html

Kniha, kterou čte celý svět…

Takto zní upoutávka, která běžela před rokem. Opravdu kniha je to vydařená. I když o knihu z počátku zájem nebyl. Proč? Rowlingová knihu psala pod pseudonymem jako začínající autor. Kniha se dostala do žebříčku nejlepších knih, když vyšlo najevo, kdo je Robert Galbraith. Kritika na knihu byla dobrá. Já jsem si knihu přečetl a musím souhlasit. Detektivka o smrti modelky Luly Landryové, která vás provede Londýnem, londýnskou smetánkou, ale i spodinou. Velice sympatický byl i vyšetřovací pár – válečný veterán z Afgánistánu Cormoran Strike a jeho asistentka Robin Ellacottová. Příběh je napsaný energicky – někdy by neškodilo ubrat na popisu událostí, které jsou místy přehnaně dlouhé.

Úchvatné

Závěr knihy byl dokonalý (samozřejmě nebudu prozrazovat, jak to dopadlo, to si musí každý přečíst sám), vůbec jsem něčekal takový závěr. Kniha není jenom detektivka, jak by se mohlo zdát. V knize se objevuje i lehce romantický žánr.

,,Hedvábník”

Druhá kniha se jmenuje ,,Hedvábník”. Na tuto knihu se moc těším a až ji dočtu – přinesu další recenzi. Co víc říct? Kniha se mi líbila na 90%. Těch zbývajících 10% ubírám za místy přehnané popisy (což jsem již zmínil). 🙂

Kniha získala řadu oceňení. Zdroj: https://www.bux.cz/knihy/156097-volani-kukacky.html
Kniha získala řadu oceňení.
Zdroj: https://www.bux.cz/knihy/156097-volani-kukacky.html

David Veselý – I. šéfredaktor