Byly oznámeny 3 nové filmy ze světa Star Wars

Kdysi dávno v daleké galaxii...

Na akci Star Wars celebration Europe 2023 filmová společnost Lucasfilm oznámila 3 nové hrané filmy které se budou odehrávat ve světě Hvězdných válek. Filmy jsou rozděleny mezi 3 režiséry a každý z nich se bude odehrávat v jiné době.

Bylo řečeno, že na filmech se aktivně pracuje, ale zatím pochopitelně nemáme žádné datumy, kdy by se filmy mohly mít svou premiéru v kinech.

První film má pod křídlem James Mangold, který stojí za nadcházejícím Indianem Jonesem (který vyjde ještě tento rok) a nebo Filmem Logan. Tento film má zahrnovat zcela novou éru a nové postavy, které jsme dosud neviděli. Příběh by měl sledovat prvního Jedie a objevení Síly. Tento ambiciózní projekt ponese titul Star Wars: Dawn of the Jedi (Hvězdné Války: Zrození/Úsvit Jediu).


Druhý Film bude mít v režii Sharmeen Obaid-Chinoy. Tento Film se bude odehrávat 15 let po filmu Vzestup Skywalkera. Scénář napíše Steven Knight. Herečka Rey Daisy Ridley se tím pádem vrátí jako hlavní role filmu Rey. Co se týče ostatních herců jako např. Oscar Isaac, tak nebylo zatím oznámeno nic o tom, jestli obsadí své role. Můžeme se ale spolehnout, že do toho Disney vloží obrovské peníze. Film ponese název Star Wars: New Jedi Order (Nový řád Jediu)
A třetí film si vezme do režie Dave Filoni, který se podílel na scénáři úspěšného Mandaloriana, ale také se podepsal na dílech jako Rogue One a Síla se probouzí. Tento film bude uzavírat příběh v “univerzu Mandaloriana“. Zatím nevíme nic o postavách, ale dávalo by smysl, že by se zde měl objevit herec Pedro Pascal ve Hlase Dina Djarina.
 

 

 

 

Rešetka Adam