Letní herecká škola

Pro další číslo časopisu  Labyrint jsem si připravila článek o letním táboře pro děti se zájmem o herectví, zpěv a tanec.

 

Co je LHŠ?

Jedná se o letní tábor, kde se známí herci, učitelé z DAMU a konzervatoře snaží dětem  se zájmem o herectví přiblížit svět před kamerou, za kamerou, ale i na divadelních prknech.  Děti se zde zaměří na jednotlivé projekty, do kterých jsou zařazeny (Např.: Drákula, Mama Mia!, Touha, Starci na chmelu, Děti ráje apod.). Samozřejmě, že se celý tábor nevěnují jednomu projektu, ale vyzkouší si i šerm, kaskadérství v podobě zapalování zad ve speciálním obleku, dále pak také dabing, natáčení, střih a nahrávání v nahrávacím studiu.

 

 

Pro koho je LHŠ určena?

LHŠ je od 8 do 18 let ovšem pro děti s talentem a opravdovým zájmem o herectví. Děti jsou vybírány na základě talentových zkoušek, které jsem i já letos úspěšně složila a tak mě čeká úžasných čtrnáct dní plné herectví a úžasného kolektivu.

 

Jak probíhají talentové zkoušky?

Na základě odeslané přihlášky vám po uzávěrce přijdou pokyny a pozvánka k talentový zkouškám, která se skládá z 5+1 pokynů:

1.Představení (říct o sobě pár vět)

2. Řeč (monolog, báseň, úryvek z knihy…)

3. Zpěv (zazpívat kousek nějaké písně)

4. Scéna na téma, které zadá komise

5. Tanec (zatančit krátkou choreografii-buď vlastní nebo musíte improvizovat)

6. Něco navíc (kouzlení, step, hra na hudební nástroj atd.)

 

U TALENTOVÝCH ZKOUŠEK ZÁLEŽÍ PŘEDEVŠÍM NA HERCTVÍ!!  ZPĚV A TANEC JSOU ZDE DRUHOŘADÉ!! J

 

Hosté na LHŠ

Mezi stálé hosty na LHŠ patří skupina 5angels, Diamond Cats, Tereza Brodská, Michaela Doubravová, Nela Boudová, Vladimír Kratina a mnoho dalších.

 

Mladí herci z LHŠ

Protože Letní herecká škola spadá pod hereckou a komparzní agenturu A-casting, tak většina mladých dětských herců ze seriálů a filmů a nově i zpěváků začínalo svou kariéru právě na LHŠ a pořád se na tento tábor rádi vrací. Mezi nejznámější patří:

Ondřej Havel (Ulice-role  Jiří Hložánek, Národní divadlo, Děti Ráje a další..)

Veronika Spurná (Ulice, Špačci v síti času, Andílci za školou, moderátorka Media TV a radia Apllaus)

Zdeněk Piškula (Vyprávěj, Andílci za školou, Nevinné lži, Videoklip k písni Pár dnů lásky od 5angels..)

Eva Matějovská (Vydala svůj singl Oheň a růže, videoklip k písni uvedla v pořadu Mixxxxxer na Óčko TV)

Sabina Rojková (Ulice-role Viki, Divadlo ABC a další..)

Jáchym Kraus ( Gympl s (r)učením omezeným)

Matyáš Valenta (Ulice-role Franta, Rafťáci,…)

 

A-Casting

Jedná se o hereckou agenturu, která se nejvíce zaměřuje na děti a teenagery. Agentura má hned několik možností  jak se zaregistrovat a zapadnou mezi hvězdy nynějších seriálů:

a)       Letní herecká škola

b)       Zimní herecká škola (většinou se zúčastňují děti z LHŠ a tak se TZ dělají individuálně-ZHŠ se zaměřuje spíše na večerní programy a jezerní slavnosti.)

c)       Celoroční herecká škola (Do CHŠ se dochází jednou týdně, TZ se dělají individuálně stejně jako u ZHŠ)

 

 

Media TV

Součástí je i dětská televize Media TV, kterou moderují děti z LHŠ J

 

Vlastními slovy:

Na letní hereckou školu jsem narazila na internetu náhodou. Byla jsem překvapená, co vše se na LHŠ dá naučit a vyzkoušet. Po pravdě, když jsem přišla na talentové zkoušky, začala mě ovládat tréma, ale po příchodu  do místnosti s porotou tréma spadla. Byla tam pohodová atmosféra a pro mě veliký zážitek a hlavně zkušenost. Když nám ani po dvou dnech od talentových zkoušek nepřišel e-mail o přijetí/nepřijetí, pomalu jsem to začala vzdávat a myslela jsem, že mě nezvali. Třetí den po talentových zkouškách jsem se konečně dočkala úžasné zprávy o mém přijetí. Ale nejlépe jsem se cítila teprve před pár dny, kdy nám přišel další potěšující e-mail, že na základě posouzení mých předpokladů jsem vybrána na akreditační kurz pro moderátory televize MEDIA TV, který se koná kousek od Benešova. Na kurzu nás zaškolí a získáme průkaz pro práci v týmu dětské televize Media TV.  www.mediatv.cz

 

 

 

LETOŠNÍ TERMÍNY JSOU PLNĚ OBSAZENY! Nyní je možnost rezervace  termínu na ZHŠ 2013 J

 

www.mediatv.cz

www.letnihereckaskola.cz

www.tvstars.cz

www.evamatejovska.com

www.5angels.cz

 

 

K. Malátová 7.B