Andělský rozhovor s…..Nikky Mertlovou

Andílci s ďáblem v těle. Takhle spousta fanoušků nazývá dívčí kapelu 5Angels. Skupinu tvoří: Michela Exlová (16), Tereza Haklová (13), Anhelina Shestak (13), Vendy Vošmíková (15) a Nikola Mertlová (14).   www.5angelsmusic.com

 

Holky mají spoustu úspěchů, koncertují nejen u nás, ale také na Slovensku a dva koncerty si střihly i v Londýně. Pro jejich velký úspěch se jejich novým manažerem stal i manažer legendární chlapecké skupiny One Direction. Kvůli velkým změnám ve složení manažerského týmu musely holky hodně změnit styl oblékání, ale i hudby. Během května by sem do ČR měl přijet sám manažer 1D, nyní už manažer 5angels, a dohlédnout na focení nových promofotek. Nejen o 5angels, ale i o jejím soukromí jsme si povídala s Nikolu Mertlovou…

  Nikola se narodila 24.9. 1998 ve znamení Váhy. Od tří let vystupovala s taneční skupinou Valášek a s ní během dalších čtyř let procestovala kus světa. Vystupovala v televizních pořadech Kouzelná školka s Dádou Patrasovou a TV show Zdeňka Izera. Další tři roky byla členkou taneční skupiny AT studio DOMINO Praha. S ním se stala mistryní ČR, Evropy, a dokonce i světa ve street formacích. Obsadila i 3.místo na mistrovství světa v německém Bochumi. Hraje na klavír a kytaru.  Členkou 5angels je už od roku 2007, tedy od vzniku kapely. Kapelu založil její táta a nynější manažer Michal Mertl. Skupina byla ve složení Kristýna Pecková, Týna Šlingrová, Diana Kahelová, Niki  Sneidrovou       a Nikola Mertlová. V roce 2009 z kapely všechny členky kromě Diany, která nastupuje na taneční konzervatoř, a Nikoly, která v kapele zůstává,odešly  a založily novou kapelu Diamond Cats.

 

Klára: Ahoj Nikki, první otázka se týká tvého jména. Jmenuješ se Nikola, ale v poslední době tě fanoušci a kamarádi včetně mě nazývají Nikki. To sis vymyslela sama nebo to nějak vyplynulo samo?

Nikki: Ahoj. Tak, každé Nikole se říká Niki, ale protože já jsem ráda originál, přidala jsem si do jména ještě jedno K, takže vzniklo NIKKI. Všichni mi říkají normálně, jen si to prostě píšu po svém :-).

Klára:  A co bývalé složení 5A? Co se stalo? Nevnímají tě teď fanoušci Diamond cats jako tatínkovu holčičku?

Nikki: Bylo to tak. Koncem ruku 2009 jsme měly mnoho ambicí a plánů, ale bohužel to prostě v tomhle složení nešlo. Všichni, nebo alespoň většina lidí si myslí, že můj táta holky vyhodil, ale nebyla to pravda. Holky odešly samy a pořád se s nimi bavíme. Třeba Tess Haklová chodí s Týnkou Šlingrovou do jedné třídy a jsou to dobré kamarádky. Dříve mě tak vnímalo více lidí než jen fanoušci DC a taky spousta našich fanoušků ,,přestoupia“ právě k DC. Teď je to čím dál tím lepší. Jsme přece jen lidi, ne? 🙂

Klára:  A co tvoje vlasy?  To tě jen tak napadlo, že půjdeš „na kluka“ ?

Nikki:  Vždycky jsem nosila mikáda, ale jednou jsem si prostě řekla, že je čas na změnu. Na radikální změnu. Jak už jsem říkala-jsem originál a ráda vybočuju- takže je fajn, když nezapadnu do tuctu holek s culíkem, ale mám prostě svůj svět :).

Klára: A teď už pojďme k 5angels.  Jak jsem zmínila, získaly jste nového manažera. Jaký to byl pocit?

Nikki: Bylo to supeeeeeeeeeer!!!   Vlastně to ani nejde popsat. Byly jsme ve veliké konferenční místnosti, kde jsme podepsaly smlouvu a bylo to.  Jediným zklamáním pro nás bylo, že Angee nemohla letět, protože je původem z Ukrajiny a neměla vyřízené vízum. Včera jí přišlo vyřízené vízum z britské ambasády.

Klára:  A co na tvoje úspěchy říkají spolužáci?

Nikki: Jsem moc ráda, že mám takový třídní kolektiv, jaký mám :-)! Všichni mě moc podporují a fandí mi. Dokonce i někteří učitelé..(smích)

Klára: Blíží se prázdniny, jaký máš program? Budeš mít vůbec volno?

Nikki: Celý červenec máme koncerty a v srpnu máme volno, jedinou výjimkou je, že v srpnu jedeme na Letní hereckou školu a na každoroční soustředění do Sušice . A taky letos zase pojedu s Míšou na tábor do Krkonoš.

Klára: A co myslíš, jaké to je pro ostatní děti na táboře, když tam přijedou holky z 5angels?

Nikki: Tak, oni to tak moc neberou. Vždycky si to hrozně užívám.

Klára:  Jak trávíš volný čas?

Nikki: Pro mě je všechen čas strávený natáčením, koncerty, focením s 5angels volným. Jinak ráda poslouchám hudbu s knížkou v ruce a s čajem.

Klára: Co pro tebe znamená 5angels?

Nikki: Momentálně je to pro mě úplně všechno. S holkama jsme úžasná parta, pořád něco vymýšlíme a blbneme. Nevím, co bych dělala, kdybych nebyla v naší skupině. Přišla bych ze školy a nudila se? To by bylo hrozný.. Místo toho jezdíme na koncerty, natáčení. A když si po koncertě povídáme s fanoušky, to je super.

Klára: To bude asi všechno, děkuju za rozhovor a měj se hezky :).

Nikki: Já děkuji.. Ahoj.

Klára Malátová 7.B