Craig Breen

Craig Breen byl irský závodník, který závodil ve vrcholné závodnické sérii WRC (World Rally Championship). Narodil se 2. února 1990 (Waterford). Bohužel dne 13. 4. 2023 měl vážnou nehodu a zranění na místě podlehl. Bylo mu pouze 33 let. Příčinou úmrtí byla nehoda, při které vyletěl mimo trať a narazil čelně do ohradníku. Spolujezdec James Fulton vyvázl bez zranění. Craig byl synem Raye Breena, irského šampiona v rallye. V motokárách začal v roce 1999 v Irsku. Se soutěžemi začal v roce 2007 a v roce 2008 to spojil se starty v motokárách po Evropě. 

Pro rok 2012 Breen postoupil do šampionátu S-WRC a vrátil se k vozu Ford Fiesta S2000. Vyhrál úvodní podnik v Monte Carlu a po druhé soutěži ve Švédsku vedl šampionát.

V červnu 2012 zemřel Breenův spolujezdec Gareth Roberts při nehodě během Rally Targa Florio.

V roce 2016 absolvoval sezonu na částečný úvazek s Týmem a dosáhl prvního umístění na stupních vítězů třetím místem ve Finsku. Výsledek v roce 2018 vylepšil druhým místem ve Švédsku.

V říjnu 2021 bylo oznámeno, že Breen se připojí k týmu M-Sport World Rally Team jako jejich týmová jednička pro sezónu 2022. Připojil se tak k Adrianu Foumaxovi a Gusi Greensmithovi ve všech 13 soutěžích.  

Craig Breen on Twitter: "It's great to be back in the Puma Rally1 so quick  after #RallydePortugal. We had a really good shakedown of  #RallyItaliaSardegna, the feeling is good heading into the  

Who was Craig Breen? Tributes pour in as Irish rally driver dies in testing  crash

Nicolas Mokoš, 8. E