Tečkování

Novým „hitem“ se staly tečkované mandaly. Ptáte se, co to je? Pomocí speciálního nástroje děláte různě velké tečky, ze kterých potom vznikne obraz. Z vlastní zkušenosti musím říci, že je to velmi uklidňující činnost, která sice zabere spoustu času, ale za takový vystavený obraz v pokoji to stojí. Můžete používat druhý konec štětců na jednotlivé tečky nebo se dá koupit i speciální sada. Většinou se tečkuje na černé plátno, aby barvy lépe vynikly. Můžete si také potřít černou barvou obyčejné bílé plátno nebo si můžete koupit speciální rovnou černé. Z vlastní zkušenosti doporučuji zajít si na nějaký kurz, abyste získali nadhled a měli někoho po ruce, kdo vám poradí a řekne co a jak. Potom už to pro vás bude snazší až budete sami něco takového dělat. Můžete kombinovat barvy, dělat různé obrazce a mandaly. Většinou to zabere několik hodin, než je práce hotová, ale dá se říct, že je to taková meditace. 
A teď k barvám. Většinou se kupují speciální barvy anebo můžete použít nějaké své, ale zase si je musíte naředit speciálním prostředkem, který zase musíte koupit, aby barva vynikla. Barvy rovnou na to dělané mají tu výhodu, že už jsou předem ředěné, takže se s tím nemusíte trápit. Opět doporučuji jít prvně na kurz, kde vám i řeknou, jak se barvy přesně ředí a k čemu je to dobré, nebo kde na to koupit nejlepší prostředek. Ale barvami na plátno to jde samozřejmě taky. 
Je to skvělá činnost na dlouhé zimní večery nebo na víkendy. Zkrátka kdykoliv, kdy se budete nudit. Můžete to někomu dát jako dárek k Vánocům, nebo si to můžete pověsit nad krb. To už je na vás, ale musím říct, že moje mandaly se v pokoji pěkně vyjímají. 

Čeperová Kateřina, 6. E 

MISSCRAFTY® Mandala sada na tečkování – Hanksly.cz