Cheesecake

Suroviny:

85 g máslo                                                                  
3 ks vejce pokud máte velká, tak 2
180 g moučkový cukr
1 ks vanilkový cukr nemusí ,dle chuti
500 g tvaroh
1 ks citronová šťáva když nedáte kůru
1 ks citronová kůra půlka
220 g sušenky bebe, máslové, piškoty
250 g mascarpone 
 
Postup přípravy:
 
V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy (napěchujeme to tam) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180 °C. Pak smícháme mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce a citronovou šťávu, mícháme v robotu nebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme půl hodiny (během této doby neotevírat troubu). Po půlhodině pečení kontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový. Otevřeme troubu a necháme v troubě vychladnout. Pak ještě dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější). Hotový dort můžeme zdobit např. horkými malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný.
 
Sandra Sochová, 7. D