Forza Horizon 5

Dnes se podíváme na hru jménem Forza Horizon 5. Bohužel, jak už to u Forzy bývá, hra není dostupná na herní konzoli Playstation 4 ani 5. Aktuálně stojí 1 799 Kč, což je poměrně dost, ale myslím, že opravdu stojí za to.  A pro milovníky Forzy nebo tak celkově milovníky aut je to naprostá povinnost.

Předností jsou zde takzvané expedice, které vás protáhnou těmi nejzajímavějšími oblastmi Mexika a seznámí vás se zdejší kulturou a extrémním počasím. Zároveň se jedná o jakýsi balíček vedlejších úkolů, které spočívají například ve vyhledání perfektního místa pro rozložení seismometru kousek od bující lávy vulkánu, vyfocení se s jednou z dochovaných aztéckých soch či zdolání překážky v podobě vraku letadla na opuštěném letišti.

Za vše, co ve hře děláte, něco dostáváte. Většinou jsou to zkušenosti posouvající vás na další úroveň a odměňující nás zatočením si kolem štěstí, ze kterého hezky vypadávají další a další nádherné vozy, peníze a v tom nejhorším případě tepláky a tenisky pro upravení vzhledu vaší postavy.

Informace o hře:

1.Původní datum vydání: 5. listopadu 2021

2. série: Forza motosport 

3. Vývojář: Playground Games

4. Vydavatel: Xbox game studios

5. Režim: hra pro více hráčů

6. Platformy: Xbox series x, Xbox s, Xbox one a Microsoft Windows (bohužel není na ps4 a ps5)

Nicolas Mokoš, 7. E

Forza Horizon 5 - gameplay demo - iDNES.tv