MS V HOKEJI 2021

Letošní šampionát hostila lotyšská Riga, ale bez běloruského Minsku( důvod: politické problémy ). Šampionát se hrál jako vždy na dvě skupiny A a B, ze kterých se letos ovšem z důvodu covidu nesestupovalo.

Češi hráli ve skupině A společně s Ruskem, Švédskem, Slovenskem, Švýcarskem, Velkou Británií, Běloruskem a Dánskem. Do šampionátu jsme vstoupili prohrou nad Ruskem, když jsme díky špatnému střídaní na konci zápasu dostali gól na 4:3. Další zápas jsme prohráli se Švýcary 5:2, následující zápas s Běloruskem jsme vyhráli 3.2pp, a tak jsme si udrželi šanci na postup do play-off. Po zápase s Běloruskem nás čekali Švédové, které jsme v poslední třetině přestříleli na góly 4:0 a vyhráli jsme celkově 4:2. V dalším zápase jsme se utkali s Brity, kterým jsme nadělili šestku. Poslední dva zápasy skupiny jsme potřebovali vyhrát, aby jsme postoupili do vyřazovacích částí. To jsme zvládli, když jsme porazili Dány 2:1sn a Slováky 7:3. Ve čtvrtfinále jsme čelili dobře bránícímu výběru Finska, kterému jsme bohužel podlehli 1:0 a turnaj tím pro nás skončil.

Turnaj vyhráli Kanaďané, kteří se i přes 4 prohry ve skupině dostali až do finále, kde porazili naše soupeře ze čtvrtfinále Finy 2:3pp. Kanada tímto přidala další titul do sbírky.

Vojta Táborský, 9. A