Tip na knížku především pro dívky

Emily Vichrná a rybí ocas

Tato knížka je o dívce Emily Vichrné, která má maminku suchozemku. Příběh začíná tím, že přemlouvá mamku, aby ji dovolila na kroužek plavání… Maminka po dlouhém zdráhání nakonec svolí.

Emily ale zjistí, že se ve vodě proměňuje v mořskou pannu! Znamená to, že je polomořská – na souši má nohy a ve vodě nádherný rybí ocas. Emily chodí vždy v noci plavat do moře. Jednou potká na balvanech opravdovou mořskou pannu, její jméno je Shona a Emily se s ní brzy skamarádí a spolu prožívají všelijaká dobrodružství.

Poznáte i pana Surového, který je pro Emily velkou překážkou při hledání jejího tatínka. Nakonec jej najde ve věznici, kam se sama odváží. Pan Surový je Neptunův pomocník (Neptun je vládce vod) a Emily a všichni ostatní se ocitnou u soudu. Dívka Neptuna přesvědčí o jeho chybách – o tvrdohlavém zákoně, kdy se nesmí ženit suchozemci s mořskými lidmi. Neptun si to uvědomí a řekne jim, že na zvláštním ostrově – Průsečíku budou teď bydlet všichni – také i Shona. Na ostrově zažijí mnohá dobrodružství, ale to se dozvíte až v dalších dílech. Tak pěkné čtení!

Tereza Sládková, 7. B

Zdroje obrázku: