Recept na italský chléb

Ingredience:

  • 0,5 kg hladké mouky
  • 4 dcl vody (400ml)
  • 2 g droždí
  • 1 polévková lžíce soli
  • 5 cl olivového oleje (50ml)

Postup: 

  • Do mísy si nasypeme mouku a uděláme v ní žlábek. Do žlábku nalijeme vodu, olej, na suché místo nasypeme sůl a přidáme droždí.      Necháme kynout asi tak 3-4 hodiny nebo přes noc. Po dokynutí si těsto ručně vyválíme a po třech minutách hnětení si z těsta uděláme krásný bochník, dáme ho na pekáč a necháme ještě cca 30 minut kynout. Pak potřeme olivovým olejem a můžeme posypat nějakými semínky, já tam dávám sezam. Pečeme na 170 °C na 60 minut. Po dopečení chléb necháme vychladnout, protože když je teplý, ještě se dopéká. Až když vychladne, může se podávat. Dobrou chuť. 

Dominik Doksanský, 6. B