AKTUALITY ZE ŠKOLY

Pandemie ve světě přetrvává, ale to neznamená, že se v naší škole nic neděje. V tuto dobu, za normálních okolností, by vrcholila okresní kola některých olympiád, avšak letos jsme teprve u školních kol, a tak se pojďme podívat na výsledky některých z nich.

Německá olympiáda

Když se podíváme na výsledky zjistíme z nich, že 1. kolo tedy kolo, písemné, bylo celkem vyrovnané. Rozhodlo tedy až kolo 2., tedy kolo ústní. Po součtu bodů z 1. a 2. kola se na na 3. místě umístila Adéla Mertová, na 2. místě se umístila Petra Winklerová a olympiádu vyhrála Vendula Dánová. Vendě gratulujeme.

Anglická olympiáda

V anglické olympiádě se na rozdíl od německé olympiády proběhlo pouze kolo ústní. Letošní ročník měl speciální návštěvu, a to Audrey ze Seattlu. Audrey se stala členkou poroty, což bylo dobré okořenění olympiády. V kategorii 1 se na prvním místě umístil Adam Rešetka a na 2. místě skončila Eliška Šindelářová. 2. kategorie byla velmi těsná, ale po domluvě porotců se na 3. místě umístila Vendula Dánová, na 2. místě skončila Fiona Svobodová a celou olympiádu vyhrála Viktorie Šitlerová. Viki a Adamovi gratulujeme a přejeme hodně štěstí v dalších kolech.

Zeměpisná olympiáda

Zeměpisná olympiáda se dělí na celkem 3 kategorie: A, B a C. V kategorii A (6. třídy) zvítězil Daniel Daněk doprovázený Tomášem Bláhou a Martinem Plavcem. V kategorii B (7. ročníky) zvítězil Karel Vyskočil, na 2. místě se umístil Jan Urban a 3. byl Matěj Dušek.  V kategorii C (8. a 9. ročníky) se jako 1. umístil Jiří Vokál, na 2. místě se umístil Vojtěch Táborský a na 3. místě se místě umístila Tereza Marešová, která test odevzdala nejrychleji z dalších 3 účastníků se stejným počtem bodů. Všem  zmiňovaným gratulujeme a přejeme hodně štěstí v dalších kolech.

Vojta Táborský, 9. A