Týden zájmových kroužků

Hana Dvořáková | Aktuality, Školní družina

Rok se sešel s rokem a naše škola o prázdninách opět ožila. Denně se v ní od poloviny srpna scházelo 23 dětí, které se přihlásily na tradiční Týden zájmových kroužků. Ten letošní byl věnován POHÁDCE.

Seznamovali jsme se s pohádkami Jak se Honza učil cizí řeči, O líném Honzovi a dal. Hráli jsme pohádkové kvízy – vědomostní i hudební. Společně jsme vytvořili parádní pec, na které Honza vyspával. Děti ale mohly pracovat i v keramické dílně, kde si vyrobily krásnou, třpytivou zlatou rybku.

V polovině našeho týdenního programu jsme se vydali do Konopišťského parku. Navštívili jsme medvěda Jiřího a pověděli si trochu o historii konopišťského medvědího výběhu. V minulosti tu totiž žilo až 9 medvědů. Cestou jsme hráli štafetové hry, nevynechali jsme hřiště na Tuškově a občerstvili jsme se samozřejmě i zmrzlinou.

Každý si z tohoto týdne domů, kromě zlaté rybky, odnesl i tričko s potiskem pohádkového motivu a vlastnoručně vyrobeného maňáska.

Každým dnem nás provázela postavička českého Honzy, která motivovala děti ke zdárnému plnění všech úkolů a nakonec děti překvapila milým překvapením v podobě kynutých tvarohových buchet a krásné filmové pohádky.

Jana Kubálková, Monika Krásenská