Kořenov den 1. a 2.

Lenka Kunstová | Aktuality, Tělocvik

Nedělní cesta vlakem proběhla bez obtíží a v 17.30 hod jsme s plnou polní všichni dorazili do hotelu Kořínek. 

Ubytování, večeře – polévka frankfurtská, smažený květák, brambor. První podvečer děti hned vyzkoušely všechny sportovní atrakce, které se u hotelu nacházejí – houpačky, prolézačky, venkovní tělocvičnu, někteří projevili zájem koupat se v bazénu, kde je po kotníky vody. Bohužel jim to nebylo umožněno 🙂

Pondělní ráno nás přivítalo sluníčkem. Po snídani, která byla formou švédského stolu se všichni převlékli do sportovního. Na dopoledním programu byl orientační běh, který je pod rozhlednou Štěpánka na pevno postavený. Děti po dvojicích vyrazily do terénu a světe div se, všechny se zase spořádaně vrátily. Někdo dříve, někdo později, ale všichni úkol splnili a “nějaké” kontroly na orienťáku našly. Dopoledne jsme zvládli vylézt i k rozhledně Štěpánka.

Odpoledne bylo v duchu kultury a zase sportu. Navštívili jsme muzeum Járy Cimrmana, vyšplhali se na Maják Járy Cimrmana v malebné vesničce Příchovice. 

Odpoledne bylo zakončeno netradiční hrou DISCGOLF. 

Počasí nám přálo, sluníčko svítilo, ale úplně moc nehřálo. Nic méně pohybu bylo dost a dost, tak jsme se všichni zahřáli.