Harrachov 4

Lenka Kunstová | Aktuality, Tělocvik

Na dnešní den jsme si vytyčili jasný cíl, opláchnout obličej u pramene Labe. První část trasy byla obohacena pohledem na zmijí miminko – zmijátko. Bylo tak rychlé a vylekané, že se nám na fotce rozmazalo (škoda).

První výškový tábor jsme postavili na Vosecké boudě. Doplnění tekutin bylo nutné, teplota stoupala. Po přechodu Labské louky nás cesta dovedla k vysněnému pramenu. Jaké bylo naše překvapení, když skruž nebyla vyschlá, ale plná vody. Někteří toho hned využili a změřili teplotu vody, teplota vzduchu stále stoupala.

Druhý výškový tábor jsme založili na Labské boudě (dle historických pramenů založila Blažková z Rokytnice), kde teplota dosáhla vrcholu. Zde jsme si dali zasloužený oběd. Někteří se doplazili i na Ambrožovu vyhlídku (vodopád nikde). Ostatní ladili formu na závěrečný sestup od 4pánů doprava.

První sestupový tábor jsme chtěli založit na Krakonošově snídani, ale Krakonoš nás vypekl – zavřel. To nás donutilo pokračovat v sestupu a dosáhnout základního tábora.

Celková délka trasy byla 24,739km.

Zítra nás čeká Hornické muzeum a přesun na vlak. Poslední spoj, kterým pojedeme, vyjíždí v 17,01 z Hlavního nádraží Praha. Náš příjezd očekávejte v 18,06 hod.