Jak jsme se dostaly do republikového finále?

Veronika Švarcová | Aktuality, Tělocvik

    V listopadu jsme vyrazily s naším týmem na okresní kolo do Neveklova. Jely jsme v podobném složení jako minulý rok (to jsme skončily na 2. místě v republice). Letos se k nám navíc přidaly 2 hráčky ze 6. třídy a ubyly 3 hráčky z 9. ročníku (už jsou v jiné věkové kategorii). V Neveklově jsme bez problémů vyhrály, naše gólmanka Lucie Zemanová chytala opravdu skvěle, na konci turnaje byla zaslouženě vyhlášena nejlepší brankářkou. I ostatní hráčky hrály fantasticky.

    O měsíc později jsme vyrazily do Kutné Hory na krajské kolo. Cesta byla veselá, ale dlouhá. Některé žákyně se nemohly zúčastnit, protože bohužel onemocněly. V Kutné Hoře jsme 1. zápas remizovaly s Novým Strašecím. Ostatní zápasy ve skupině jsme vyhrály. Největší strach nám naháněl tým Mladé Boleslavi, protože ten nás minulý rok ve finále republiky připravil těsně o jeden gól o vítězství. Naštěstí jsme je tentokrát porazily a probojovaly jsme se do finále se Sedlčany. Zápasu jsme se moc neobávaly, protože jsme se se Sedlčany setkaly i ve skupině a tam jsme tento tým porazily. To samé jsme zopakovaly ve finále. Do kvalifikace na republikové finále postupovaly 2 týmy – my z 1. místa a Sedlčany z 2. místa.

    Dne 26. ledna se konala kvalifikace na republiku v Plzni. Odjížděly jsme s paní učitelkou Švarcovou v 6.20 autobusem. Cesta bylo ještě delší než do Kutné Hory, ale zvládly jsme ji bez problémů.

    V Plzni na nás čekala 2 družstva. Proti nám nastoupilo družstvo z Bezdružic a družstvo z Týna nad Vltavou. Naše děvčata bez nejmenšího problému vyhrála oba zápasy a tím si zajistila účast v republikovém finále, které se koná 21. – 22. 3. v Praze.

    První zápas jsme hrály s Bezdružicemi, které jsme porazily 4:0. V tomto zápase byla vyhlášena nejlepší hráčkou naše Karolína Mezerová ze 6.C, dostala i drobnou cenu. Po zápase jsme si prohlédly halu, která se nám moc líbila. Další zápas jsme nastoupily proti Týnu nad Vltavou. Opět jsme vyhrály, naše děvčata dokázala nastřílet krásných 6 gólů. Zápas skončil 6:3 pro Benešov.

    Děkujeme děvčatům za vzornou reprezentaci školy a paní učitelce Švarcové za přípravu a podporu děvčat. Přejeme jí pevné nervy a trpělivost, aby s námi dále vydržela.

P.S. Během zápasu nám zranily naši brankářku Lucii Zemanovou, ale nakonec se Lucka přemohla a v zápase pokračovala.

Naši školu reprezentovaly tyto hráčky:

Zemanová Lucie, Dvořáková Kateřina, Radičová Karolína, Papírníková Denisa, Podoláková Eliška, Máslová Nela, Šedivá Magdaléna, Šupková Dominika, Mezerová Karolína, Mokrejšová Noemi, Bubáková Štěpánka, Hebíková Denisa.

Autorky článku: Kateřina Dvořáková, Dominika Šupková, Monika Pojerová 8.C