O putovní pohár ZDRAVÍ

Veronika Švarcová | Aktuality, Tělocvik

Ve čtvrtek dne 18. 10. 2012 proběhl na naší škole v rámci týdne Zdravého životního stylu první ročník školního turnaje ve florbalu s názvem* O putovní pohár ZDRAVÍ*, který byl v tento den určen pro žáky 8. a 9. tříd.

Turnaj zahajoval 8. ročník, v prvním zápase se utkala třída 8.A s třídou 8.B. Dívky i chlapci z 8.B však   spolužákům z vedlejší třídy podlehli 4:10 a tak se z prvního vítězství radovala 8.A .  Nejužitečnější hráčkou v této třídě se stala Tereza Minaříková. 

Druhý zápas ovládla třída 8.C, výsledkem 8:2 porazila třídu 9.A. Ve třídě 8.C se stala nejužitečnější hráčkou Hana Marková, ve třídě 9.A byl třídní učitelkou zvolen nejužitečnějším hráčem David Hanka.

   V třetím zápase porazila třída 9.C třídu 9.B stavem 9:4. Květoslava Matthessová se stala nejužitečnější hráčkou třídy 9.C. Nejužitečnějším hráčem 9.B se stal Kryštof Garreis.

Čtvrtým zápasem si druhé vítězství připsala třída 8.C, která výkonem 5:3 porazila 8.A.

Pátý zápas vyhrála třída 9.B stavem 7:1 nad 8.B.

V šestém zápase mezi 9.A a 9.C zvítězila výkonem 2:9 třída 9.C.

Zápas sedmý ovládla třída 9.B, 8.A ji podlehla stavem 14:3.

I  V zápase osmém třída 8.B prohrála 0:14 s 9.A, avšak pokračovali stále v turnaji s hlavami nahoře a s úsměvem na rtech.

Zápas devátý mezi sportovními třídami 8.C a 9.C vyhrála třída 9.C   7:5.

 Zápas desátý, tentokrát mezi °Áčky° – 9.A a 8.A vyhráli žáci z 8.A těsným stavem 6:5.

V jedenáctém zápase bojovaly o vítězství třídy 8.B a 8.C. °Sportovka° předvedla dokonalou  přípravu a přestřílela °Béčko° 9:0. Avšak ani tato prohra neodradí 8.B, nadále pokračují a s ještě větší motivací a neuvěřitelnou podporou třídní učitelky jsou připraveni postavit se třídě 9.C.

Ještě před tímto zápasem, se však odehrál zápas dvanáctý, ve kterém bojovaly s 9.C žáci z 8.A. Dva góly dívek z 8.A však nestačily  a 9.C si sedmi střelenými góly nenechala uniknout vítězství ani v tomto zápase.

Zápas třináctý mezi 9.B a 9.A  neměl vítěze. Každá třída si připsala 2body do tabulky pro remízu(9:9).

V zápase čtrnáctém ke svému poslednímu zápasu nastupuje 8.B a svůj výsledek svého posledního zápasu očekává i 9.C. Byl to napínavý zápas, 8.B bojovala hned od začátku, dívkám se podařilo prostřelit soupeřovu golmanku. To však nestačilo na °dvacku° od 9.C, avšak co se o síť brány 8.B zastavil míček, hra se zrychlila a hráčky byly více a více aktivní. Bohužel po 12minutách i v posledním zápase žáci 8.B podlehli a třída 9.C se tak radovala ze zisku tří bodů do tabulky za vítězství.

Poslední zápas celého turnaje, zápas patnáctý stavem 10:6 vyhrála třída 9.B nad třídou 8.C.

 

Vyhlášení probíhalo taktéž v tělocvičně za účasti celého organizačního a kantorského sboru včetně paní ředitelky a pořadí a umístění v turnaji byli vyhlášeni takto :

  1. místo s 15 body vybojovala třída 9.C (Nejužitečnější hráč: Květoslava Matthessová)
  2. místo se 12 body vybojovala třída 9.B ( Nejužitečnější hráč : Pavel Garreis).
  3. místo s 11 body vybojovala třída 8.C (Nejužitečnější hráč : Hana Marková).
  4. místo s 9 body vybojovala třída 8.A (Nejužitečnější hráč : Tereza Minaříková)
  5. místo s 8 body vybojovala třída 9.A (Nejužitečnější hráč : David Hanka)
  6. místo s 5 body vybojovala třída 8.B (Všichni zvolemi nejužitečnějšími hráči)

 

Všichni si tento sportovní den užili, díky skvělé organizaci panoval klid a pohoda. První ročník  Poháru ZDRAVÍ se perfektně vyvedl a doufáme, že se uskuteční i příští rok. 🙂

Veliké poděkování patří naší paní ředitelce, která nám umožnila zúčastnit se tohoto turnaje a vůbec celého týdne s názvem Zdravý životní styl.

A obrovský dík patří také všem kantorům, především tělocvikářům, kteří nám připravili tělocvičnu a odpískali zápasy. Florbalu Zdar! 🙂

Kristýna Šnajdrová 8.A