Republikové finále v přespolním běhu – Žďár nad Sázavou

Lenka Kunstová | Aktuality, Tělocvik

Ve středu 25. 10. 2023 proběhlo ve Žďáru nad Sázavou Republikové finále ZŠ v přespolním běhu.

Naše škola zde měla bohaté zastoupení – družstvo mladších žákyň i žáků a družstvo starších žáků. Počasí nám ze začátku moc nepřálo, ale nakonec se slunce ukázalo a posvítilo na naše skvělé výkony.

V kategorii mladších žákyň se v jednotlivcích na 2. místě umístila Julie Veselá a družstvo celkově skončilo na krásném 5. místě. Všem děvčatům – Julie Veselá, Anna Pavliščová, Eliška Skořepová, Šárka Ottlová, Tereza Svobodová a Magdaléna Fantová – patří velká gratulace a poděkování za předvedené výkony.

V kategorii mladších žáků se Sebastián Woller stal celkovým vítězem a podpořen skvělými výkony ostatních – Patrik Podešva, Vojta Douda, Ondra Douda, Lukáš Ottl a Dan Novák, dotáhl celé družstvo na vynikající 2. místo v Republikovém finále. Velké poděkování a gratulace k předvedeným výkonům.

V kategorii starších chlapců se rozhodovalo až na cílové rovince, kde Aleš Fabián figuroval na 3. místě a nakonec uhájil krásné 5. místo. Družstvo ve složení – Aleš Fabián, Pavel Šťastný, Matěj Kříž, Martin Škvor, Lukáš Vojta a Michal Mairich – se celkově umístilo na 10. místě. Všem moc gratulujeme k předvedeným výkonům.

Závěrem chci ještě jednou poděkovat všem zúčastněným za předvedené výkony, bojovnost a v neposlední řadě, za vynikající reprezentaci školy.