Dukla ve znamení Andersena

Noc z 29. na 30. března byla opět dnem, na který se těšili žáci celé naší školy. Noc s Andersenem se konala na naší škole již po několikáté a program byl opravdu pestrý a bohatý! Již od odpolední páté hodiny chodily do školy desítky dětí, které byly vybaveny karimatkami, spacáky, baťůžky a polštáři a čekaly na své třídní učitelky a vychovatelky, které nocování připravovaly. Každý ročník a každá třída měla program různý. Na prvním stupni byl program i společný, a to formou vyprávění příběhů na hlavní chodbě, který se žáky školy připravila paní knihovnice Pitelková a opět to stálo za to! Dětem byla přečtená pohádka, dostaly různé úkoly, které musely splnit.

Třídy měly ve večerních hodinách i svůj vlastní program, zejména sledování filmů nebo čtení pohádek a nechyběla ani bojovka! 😉 Na druhém stupni měli žáci šestých tříd připravena různá stanoviště, jako například vaření, anglickou lekci, biologické pokusy, florbal ve tmě nebo vyrábění výrobku z keramické hlíny.

Přípravná třída pod vedením paní učitelky Lucky Duškové měla opět vyladěný program a po celodenním sbírání písmenek, které sloužily jako odměna za splněný úkol, hledání pokladu a bojovce, všichni padli do postelí a spali až do rána, kdy je čekala snídaně.

Noc s Andersenem se opět vyvedla, žáci toho sice moc nenaspali, zato si odnesli hromadu zážitků ze společného nocování ve škole, které je vždy plné dobrodružství… 🙂