Týden zdravého životního stylu očima 7. C

23. října 2018 se v rámci „Projektového týdne – Týden zdravého životního stylu“ zapojila i třída 7. C do aktivit, které pro ně naše škola připravila ve spolupráci s různými partnery  této akce.

Ráno v 8.00 jsme si vyslechli úvodní slovo paní ředitelky a pana zástupce. Poté už se jednotlivé třídy 2. stupně podle rozpisu vydaly každá jiným směrem.

Třída 7. C nejprve vyrazila do VOŠ a SZeŠ Benešov, kde se rozdělila na dvě skupinky. Pod vedením zkušené paní učitelky jsme nejprve poznávali různé druhy rostlin, vysvětlili si rozdíl mezi lípou velkolistou a malolistou, poznali její historii, dozvěděli se, proč patří mezi chráněné stromy, proč se lipovému dřevu také říká „svaté dřevo“ a spoustu dalších zajímavostí o našem národním stromu.

V druhé části se skupiny prostřídaly a následovalo poznávání různých organismů vyskytujících se v naší přírodě a pozorování vzorků speciálními mikroskopy.

Po této velmi zajímavé a přínosné přednášce jsme se pak přesunuli do dalšího stanoviště, a to do fitness centra Pulse Fitness a Wellness. Zde se dívky vydaly do sálu pro skupinové lekce, kde si přímo  s trenérkou vyzkoušely cvičení na stepech s overballem. Kluci zase byli nadšení ze soukromé lekce posilování s vlastním profesionálním trenérem.

Těla jsme si dokonale protáhli a vyrazili si odpočinout si zpět do školy, kde jsme si vyrobili si nádherné podzimní dekorace.

Posledním bodem pestrého dne byla přednáška studentek ze  Střední odborné školy a Střední zdravotnické školy Benešov. Žákyně si pro nás připravily prezentace s tématy zaměřenými například na zlomeniny, různé druhy krvácení nebo resuscitaci. Po teoretické části jsme se rozdělili do skupin a vyzkoušeli si pak oživování nebo ovázání ran a zlomenin v praxi.

Projektový den se nám všem moc líbil a odnesli jsme si z něj spoustu nových a přínosných informací.