Anketa – Co si přejete k Vánocům?

 

Tento týden jsme do některých tříd na 1. stupni rozdali lístečky s anketou:

Co si přejete k Vánocům?

 

Děkujeme žákům a vyučujícím ve 2.D, 3.A, 3.D, 4.B a 5.B, že nám anketu společně vyplnili. Celkem jsme si pročetli přání od 114 dětí. A odpovědi byly velmi zajímavé, někdy překvapivé. Milé je, že 7 dětí napsalo, že si přeje, aby byli všichni šťastní, zdraví a aby byli spolu. Někdo si přál třeba i sníh.

 

A teď výsledky:

2.D (23) – nejvíce je lego – 11x, pak plyšák 6x, morče nebo kotě – obojí 6x, mobil a auto na ovládání 3x, 2 si přáli živého psa, jen 1 knížku. Další jsou drobné dárky jako pero, penál apod.

 

3.A (23) – tady vedou plyšák a tablet, obojí 5x, 3x mobil, lego, auto na ovládání, 2x dres, kniha, štěně, pennyboard. Opět další drobnosti.

 

3.D (23) – tady vede lego 8x, dále auto na ovládání 5x, 3x je kniha, dres, pennyboard, nerf, pak 2x morče a pes. Zajímavé je, že jen 1 si přál mobil, nebyl ale skromný, rovnou si přeje iPhone 7.

 

4.C (18) – tady si 4 děti přejí, aby byli všichni šťastní a veselí. Vede tady knížka – 5x, pak 3x mobil, pes, kočka, tablet, xbox – 1x. 2 žáci si přáli – nic. V této třídě je asi nejvíce rozporů.

 

5.B (27) – zde vede lego, stolní hry a počítačové (xbox) hry, plyšák – 5x, druhé nejčastější přání je tablet a telefon 4x, pak počítač 3x. I zde si 3 děti přejí štěstí, 2 děti si přejí židli k psacímu stolu, 1 si přeje čtyřkolku. Zbývají drobnosti.

 

Z výčtu je jasné, že čím je dítě starší, tím jsou jeho přání náročnější a ubývají hračky. Je vidět, že některé děti jsou skromné a stačí jim pod stromeček knížka, plyšák a třeba gumovací pero. Na druhou stranu jsou ti, co si přejí notebook, mobil a třeba ještě xbox.

 

My přejeme všem, aby se jim jejich přání vyplnila, a připojujeme se k přání zdraví, štěstí a spokojenosti pro všechny.

 

Na anketě se podíleli: Matěj Kačenga, Kateřina Bernasová, Eliška Svobodová, Richard Tobolík a Tomáš Valihun