VesD

Závěrečné slovo šéfredaktora Davida Veselého

AndersenMilí žáci, vážení učitelé, čtenáři!

Je neuvěřitelné, jak čas letí. Dnes vychází poslední číslo časopisu, na kterém jsem se já jako šéfredaktor a žák školy podílel. Čtyři roky na druhém stupni rychle utekly, a když píši toto závěrečné slovo, jsem plný emocí – radosti, rozpaků, ale i smutku. Radosti z toho, co se s časopisem za čtyři roky stalo, jakou proměnou prošel… A smutný jsem proto, že musím časopis opustit a odejít na střední školu. Časopis se posunul neskutečně dopředu, ale nebyla to žádná procházka růžovým sadem, jak by se řeklo.

Na časopisu jsem vždy usilovně pracoval, i když to nebylo mnohdy lehké. Časopis získal řadu ocenění v soutěži školních časopisů. Za nejlepší umístění považuji 2. místo v celostátním kole soutěže školních časopisů, ale i další ocenění nejenom z této soutěže – ocenění od hejtmana Středočeského kraje, starosty města.

Jako by to bylo včera, kdy jsem seděl v učebně počítačů, a do třídy přišla paní učitelka Kamila Stolařová a řekla, že je potřeba zvolit šéfredaktora. Ani ve snu by mě nenapadlo, že tuto funkci budu dělat dodnes, tedy čtyři roky. Nevěděl jsem, že mi přinese štěstí, ale také nepříjemné situace, které nebylo snadné překonat – hádky a spory. Často jsem si říkal, zda moje práce má vůbec cenu. Někdy mě řeči mých spolužáků štvaly a mnohdy jsem jim chtěl povědět: ,,Tak si to pojďte vyzkoušet, jaké to je.“ Ale nadechnul jsem se a nechal jsem vše běžet. Jsem rád, že jsem to zvládl s pomocí redaktorů, mých pomocníků a pedagogů školy!

Dukla má TALENT. To je taková jedna kapitola časopisu. Tři roky jsem tuto soutěž organizoval, sám jsem ji vymyslel a uvedl v život u nás na škole. A když byl letos třetí ročník, řekl jsem si: ,,Bude i čtvrtý?“ Já v to doufám! Byla a je to skvělá soutěž, na které bylo hodně práce a stále je! Jsem moc vděčný za to, co mi tato náročná soutěž dala. Hodně mě to naučilo. Moc děkuji všem redaktorům, kteří se na soutěži podíleli. Hlavní díky ale patří soutěžícím, kteří se zúčastnili, a také porotcům – Mgr. Haně Pechačové, Mgr. Evě Pojerové, PaedDr. Světlaně Mixánové, Mgr. Ivě Chobotské (Heřmánkové), Kláře Malátové a Filiz Nevzatové Kartové. Tito učitelé a žáci se do soutěže ve svém volném čase zapojili a doufám, že se zapojí i v příštím roce!

Nic bych nezvládl bez redaktorů, kteří jsou občas takoví, že bych je nejraději roztrhl, protože třeba měsíc nejsou schopni poslat článek! :-), ale vždy za mnou stáli a spolupráce s nimi mě bavila. Určitě sem musím zahrnout jednu učitelku, které dlužím opravdu hodně, a to Mgr. Kamilu Stolařovou, která časopis vede a je i mou třídní učitelkou! Vždy za mnou stála a podporovala mě a moje nápady. Bez ní by časopis nebyl takový, jaký je, protože je na něm hodně práce! Moc Vám za všechno děkuji!!!

Nesmím ale vynechat další učitele, paní učitelku Blanku Vrkoslavovou, Evu Fišerovou, paní ředitelku Hanu Procházkovou, pana zástupce Lubora Brázdu a další pedagogy, kteří se na tvorbě podílejí a nebo ho podporují.

Na závěr mi dovolte, abych všem žákům, učitelům a čtenářům popřál hezké prožití letních prázdnin a úspěšný start do nového školního roku 2016/2017! Žákům devátých tříd přeji, aby start na jejich středních školách byl úspěšný! Časopis mi opravdu moc dal a netěším se, až nastane poslední den školy a budu se muset s vámi rozloučit. Bude mi to chybět.

(David Veselý – I. šéfredaktor)