Jak probíhalo florbalové finále?

Ve čtvrtek 10. března a v pátek 11. března se na Základní škole Dukelská a Základní škole Jiráskova uskutečnilo celorepublikové finále ve florbale. Z naší školy postoupily do finále dívky, z ZŠ Jiráskova bojovali o finále chlapci. Z celé České republiky se do finále dostalo 6 dívčích a 6 chlapeckých družstev. Chlapecká kola se uskutečnila na Jiráskovce. Dívky hrály u nás na Dukle. Celé finále, chlapecké i dívčí, bylo plné gólů, zvratů, radosti, ale i zklamání…

Čtvrteční dopoledne bylo ve znamení příprav a porad kvůli organizaci. Vše se nakonec povedlo a okolo 14. hodiny bylo slavností zahájení, kterého se zúčastnili zástupci města Benešov, pan starosta Petr Hostek, místostarosta města Jiří Švadena a vedoucí oboru školství Ivana Kárová. Přítomny byly i ředitelky obou škol – Hana Procházková a Milena Prášková a další významní hosté. Po zaznění státní hymny se začalo hrát. Všechny zápasy byly napínavé. Já, jako šéfredaktor časopisu, jsem dělal rozhovory pro pana Jantače, který točil o celém finále DVD. Rozhovor mi poskytli pan starosta, ředitelky obou škol někteří soutěžící. Čtvrtek byl opravdu hodně nabitý. Naše děvčata si ten den vedla moc dobře. Jeden zápas vyhrály, druhý pak prohrály. Večer byla přednáška s panem Skružným – šéfrenérem florbalové reprezentace.

A v pátek všechno odznova. Naše dívčí družstvo nastoupilo hned v 8 hodin. Po velmi napínavém a skvěle odehraném zápase, který holky vyhrály až po samostatných nájezdech, se družstvo ocitlo ve FINÁLE. Celá naše škola ho přišla povzbuzovat. V 11.20 začala bitva o 1. místo. Našimi soupeřkami byl favorizovaný tým z Mladé Boleslavi, se kterým naše holky den předtím prohrály vysoko 9-0.  Ale tento zápas byl úplně jiný. Naše družstvo se rvalo, zápas byl vyrovnaný, dokonce jsme jednu dobu vedly 3-2, ale bohužel v posledních vteřinách hráčky z Boleslavi hru otočily a zvítězily 4-3. Byla to opravdu SUPER jízda! Nakonec tedy naše holky obsadily nádherné 2. místo (a to začaly trénovat teprve v říjnu, zatímco ve škole z Mladé Boleslavi je to hlavní sport!!!). Na konci celého finále bylo slavnostní vyhodnocení. Musím říct, že finále se povedlo, panovala na něm neuvěřitelná nálada a atmosféra a vše dopadlo na jedničku!

Chlapecké týmy se umístiliytakto:

1. místo – ZŠ Uherský Brod, Pod vinohrady 1420
2. místo – ZŠ Liberec, U školy 222/6
3. místo – ZŠ Děčín II, Kamenická 1145
4. místo – ZŠ Komenského, Slavkov u Brna
5. místo – Gymnázium Luďka Pika, Plzeň
6. místo – ZŠ Benešov, Jiráskova 888

Dívky takto:

1. místo – ZŠ a MŠ Mladá Boleslav, Jilemnického
2. místo – ZŠ Benešov, Dukelská 1818
3. místo – ZŠ Vyškov, Nádražní 5
4. místo – ZŠ Campanus, Praha 4
5. místo – ZŠ a MŠ Žinkovy
6. místo – ZŠ Opava, Otická 18