Recept na „Český piškoťák ze zakysané smetany s ovocem“ 

Co za ingredience budeme na takový piškotový dortík potřebovat…

  • 1,5 sáčku piškotů
  • 3-4  hrsti ovoce (je jedno jestli čerstvé nebo kompotované)
  • 750 g zakysané smetany
  • 250 ml ušlehané smetany na šlehání (šlehačka)
  • podle chuti cukr

Postup:

  1. Vyšlehej zakysanou smetanu s trochou cukru
  2. Přidej šlehačku, vznikne lehký krém
  3. Ve formě vrstvi piškoty, krém pak ovoce a zase piškoty, krém pak ovoce a tak dál a dál a dál, dokud ti nedojdou suroviny
  4. Poslední vrstvu nech krém s ovocem, můžeš přidat i čerstvé, pokud jsi ho nepouži.
  5. Překryj folií a nech přes noc v lednici

 

Dobrou chuť!

Bučková Mariana, 9. D

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *