Dukla má talent…aneb jak to bylo :-)

Je až neuvěřitelné, jak ten čas letí. 1. dubna roku 2014 se konalo první kolo 1. ročníku soutěže Dukla má talent. Ty jedničky mi tam přijdou velmi příhodné a popravdě jsem ani nečekal, že se po 9 letech setkáme opět u jubilejního 10. ročníku našeho talentu.

 

Teď možná trochu ohlédnutí – do prvního ročníku se přihlásilo rekordních 60 soutěžících. Historicky první kolo se konalo ve společenské místnosti školy a bylo opravdu dlouhé. Historicky prvními vítězkami se staly Kamila Vilímková a Zuzana Krejčová, dnes již obě studentky středních škol. V prvním ročníku zasedly paní učitelky Hana Pechačová, Světlana Mixánová, Iva Heřmánková (dnes Chobotská), dále členka školního časopisu Klára Malátová a já, David Veselý.

 

Sám jsem čekal, že tato soutěž bude jenom jednoletá a že uvidíme zajímavé talenty … a tím ta soutěž skončí, ovšem nestalo se tak. Soutěžící chtěli stále soutěžit a já jsem velmi rád, že jsme o rok později mohli vyhlásit 2. ročník, kterého se zúčastnilo 48 soutěžících. Ve druhém ročníku se k nám do poroty přidala i Eva Pojerová.

 

Někteří z porotců si určitě pamatují, že soutěž měla nejprve 3 kola – casting, semifinále a následně finále. Postupně se ta kola redukovala a možná je to dobře, že soutěžící nemusí čekat dlouhé týdny na vítězství.

 

I letos jsem se těšil na všechna vystoupení velmi nadaných žáků a mám neskutečnou radost, že žáci nesedí jenom u mobilních telefonů nebo u notebooků a počítačů a aktivně se zapojují do této činnosti, ukazují nám své talenty a hlavně se nebojí, protože sám vím, že vystoupit před publikem může být někdy opravdu těžké.

 

Jsem velmi rád, že jsem letos mohl zasednout vedle dvou učitelek, které jsou s námi od 1. a potažmo 2. ročníku soutěže a jsem velmi rád, že i učitelé se zapojí do této soutěže a pomáhají rozvíjet talenty jednotlivých žáků.

 

Děkuji také za podporu paní ředitelce Haně Procházkové, že mi před těmi 10 lety dala zelenou a tato soutěž vůbec mohla vzniknout. Děkuji také bývalé vedoucí školního časopisu Kamile Stolařové, že mi se soutěží v prvních ročnících pomáhala a samozřejmě největší dík nyní patří Marcele Vlkannova, která se o soutěž a o školní časopis stará nyní.

 

Děkuji!

 

David Veselý