Ledové šílenství

V jednom království Arendelu žili dva moc hodní vládci. Ale už byli unavení (nutno podotknou, že taky nezodpovědní) a odešli na odpočinek. Nechali vládnout svou nejstarší dceru Elsu, která ovládala oheň. Lidé ji pro její schopnosti zbožňovali. 
Chudák její mladší bratr Annell se mezitím nešťastně zamiloval do Krystofi. Krásné a podlé slečny. Dokonce spolu zpívali na kostelních hodinách. Krystofa měla krásného žlutého velblouda pojmenovaného Gwen. Annell požádal Krystofu o ruku a ta hned svolila. 
Vydali se tedy za svou ohnivou královnou Elsou a poprosili o možnost svatby. Ale té se to nelíbilo a svatbu zatrhla. Chudák Annell poblázněn láskou se s koncem svatby nehodlal smířit. Po království začal šířit zlé lži o nebezpečné Elsině moci. Lid se jí začal obávat a z oblíbenosti se stal strach.
Elsa byla nucena uprchnout a postavila si vlastní palác z lávových kamenů. A aby nebyla sama, nechala si na sebe vyskládat tři kameny a vytvořit tak kamenného sněhuláka Odlafa. 
Avšak lid nutně potřeboval královnu. Annell byl tedy nucen ji hledat a cestou potkal sympatickou slečnu Hansu, která měla ohnivzdorné saně a dovolila mu připojit se k ní. Annell se tedy vydal na strastiplnou pouť za svou sestrou. Konečně dorazili, otevřeli palácové dveře a Elsa stála uprostřed svého ohnivého paláce ve skvělém ohozu. Annell ji prosil, aby se vrátila a dovolila mu svatbu, ale Elsa se rozzlobila a v návalu vzteku mu na vlasy dopadla jiskřička ohně. Vlasy mu začaly hořet až Annel zůstal úplně plešatý a ke všemu zakletý. Jen polibek z pravé lásky by mu vlasy navrátil zpátky. S Hansou se tedy vydali najít Krystovu, aby ji mohl políbit a zlomit zakletí. Ale přišel zlý zvrat! Krystova řekla, že Annella ve skutečnosti nechce a odjela na svém velbloudovi Gwenovi pryč. 
Mezitím se kletba horšila a ohnivé plamínky začaly Annellovi roztavovat kůži. Něco se rychle muselo dělat. V dálných zemích v ohnivém paláci zatím Krystofa zajala Elsu a zavedla ji do ohnivzdorného vězení.  

Annell pomalu umíral a poslal laskavou Hansu, aby našla a zachránila Elsu. Mezitím se za Annellem vydal Odlaf, aby mu pomohl. 
Hansa úspěšně zachránila Elsu a potom se vydala hledat Annela, protože si uvědomila, že její polibek z pravé lásky by ho mohl zachránit. Ale bylo pozdě. Annela zachvátily plameny. Vystrašená Elsa ho se vším smutkem objala, ale nic se nestalo. I přistoupila statečná Hansa, dala Annellovi polibek a všechny tak zachránila. 
A pokud neumřeli, žijí tam Odlaf, Annel, Hansa, Elsa, Krystova a velbloud Gwen dodnes. 

 

K. Čeperová, 7. E