ROZHOVOR S LUKÁŠEM HEJLÍKEM!

Tentokrát pro vás máme  překvapení, povedlo se nám získat rozhovor s Lukášem Hejlíkem.


ŽIVOTOPIS: Lukáš Hejlík je český divadelní a filmový herec, autor projektu scénického čtení Listování a
projektu Gastromapa Lukáše Hejlíka. Je známý z televizních seriálů Ordinace v růžové zahradě 2,
Ošklivka Katka nebo Terapie.


Co máte raději, čtení knih nebo herectví?

No, já se vlastně potkávám někde uprostřed, protože knížky vlastně i hraji jako představení, takže jsem spojil divadlo i čtení, takže tak půl napůl. Jaký byl v dětství Váš oblíbený spisovatel? Nebyla to žádná sláva, já jsem totiž začal číst strašně pozdě. Jinak moje oblíbená kniha byla Kniha džunglí, kterou mi čítával můj táta. Což je taky jediná kniha, kterou si pamatuji. To nesla špatně moje máma, která mi těch knížek přečetla hrozně moc, ale nepamatuji si už žádnou. Takže vlastně ještě kromě povinné četby ve škole jsem začal pořádně číst až po osmnáctých narozeninách.


Četl jste nějaké knihy v cizím jazyce?

Tak to je další věc. Patřím do generace, která to s jazykem na škole měla těžké. Byl jsem v posledním ročníku, který se nevyučoval povinně ruštinu a pak to vypadalo tak, že učitelka ruštiny začala učit ve stejný rok angličtinu. Takže asi takhle to bylo. Poprvé jsem četl knížku v angličtině na střední škole.


Jaký je Váš oblíbený spisovatel a jaká je Vaše oblíbená kniha?

Moje oblíbená spisovatelka je Petra Soukupová. Píše jak pro dospělé, tak i pro „děcka“. A když píše pro dospělé, tak jsou hlavní hrdinové děti, když píše pro děti, tak jsou hlavní hrdinové také děti, ale myslím si, že by si to měli přečíst i dospělí.


Děkujeme panu Hejlíkovi za to, že si na nás udělal čas a zodpověděl všechny naše otázky.


T. Boháčková, S. Ježová, 7. A