Sony se vrací zpět na trh s druhou verzí headsetů pro virtuální realitu

Nový headset od Sony je už pomalu na cestě k vydání. Zde je zatím vše, co víme.

Sony ohlásila, že tento headset bude vycházet 22. února roku 2023, což bohužel znamená, že si tento dárek na Vánoce nedopřejete. Tento headset bude stát něco okolo 14 a půl tisíce korun. Při jedné koupi obdržíte headset, 2 Sense ovladače a nějaké ty stereo sluchátka, která bude možno připojit přímo do headsetu. Co se týče jednotek na skladu, společnost Sony zveřejnila, že má ve výrobě něco okolo 1.5 milionu jednotek, které budou připraveny na den vydání.

Tento headset bude podporovat rozlišení 4K při použití 2,00 x 2040 na jedno oko. Obnovovací frekvence budou 90Hz nebo 120Hz, tyto údaje samy o sobě říkají, že když se nic nepokazí, Sony bude v další kategorii produktů soupeřit s ostatními na trhu a na celkem vysoké laťce. Do headsetu byly přidány nové větrací otvory, které zabrání přehřívání. Headset obsahuje nastavitelné čočky, aby si kdokoliv mohl hraní užít naplno, bez potřeby brýlí. Pro fanoušky bezdrátových headsetů je alespoň dobrá zpráva, že headset je zprovozněn pomocí jednoho kabelu.

Po úspěchu jejich ovladačů DualSense, Sony nečekalo. Proto funkce haptické odezvy budou implementovány i do ovladačů Sense a budou moct ještě více vtáhnout hráče do virtuálního světa.

Samozřejmě, že headset bude nejlépe fungovat s konzolí Playstation 5, která ale bohužel stále trpí nedostatkem naskladnění díky nedostatku čipů. Headset bohužel nefunguje na Playstation 4 ani na počítači. Ano může se stát, že někdo vytvoří nějaký program třetí strany, který umožní využití pro počítač, ale to je zatím spekulativní.

Headset je už dostupný k předobjednání v různých internetových obchodech.

Adam Rešetka, 9. D