Andělský rozhovor s….Václavou Vošmikovou

 

“Andělský rozhovor s…”

Václavou Vošmíkovou (Vendy)

 

,,Andílci s ďáblem v těle“- takhle spousta fanoušků nazývá dívčí kapelu 5Angels. Kapelu tvoří:

Nikola Mertlová (13), Michaela Exlová (15), Tereza Haklová(13), Anghelina Shestak (13) a Václava (Vendy) Vošmíková (15).

 

 Holky koncertují po celé České a Slovenské republice a nyní se o ně začal zajímat i manažer britské chlapecké kapely One direction. Nejen o londýnském setkání, ale také třeba o nové písničce a novém albu jsem si povídala s Václavou Vošmíkovou.

 

 

Klára: Ahoj Vendy, takže začneme první otázkou, která se týká tvého jména. Jak se tedy opravdu jmenuješ? Líbí se ti tvé jméno?

Vendy: Ahoj. Jmenuji se Václava. Jméno se mi nelíbí, připadá mi hodně staromódní, a tak jsem si udělala pseudonym Vendy (smích).

Klára: Aha, tak to jo. V úvodním textu jsem zmínila vaše setkání s One direction. Je to pravda a o co přesněji jde?

Vendy: Ano, je to pravda. Díky našemu manažerovi (Michal Mertl) máme možnost se setkat nejen s One direction, ale také se zpěvákem Justinem Bieberem. Ovšem nejvíc nás těší, že jim můžeme dělat tzv. předskokany na pražkém koncertě. Dneska jsme se vrátily z NEOFICIÁLNÍHO setkání s 1D. Bylo to v utajení J. Oficiálně za nimi jedeme až kolem 20.února. V Lodýně  také máme několik koncertů. Kluci byli strašně fajn, a dokonce nám udělali snídani (smích).

Klára: To je super.  A co nová píseň, je v dohledu?

Vendy: Ano, nyní máme novou píseň ,,Pár dnů lásky“ (ke stažení na robbybuble.cz), kterou jsme před Vánoci natáčeli v nahrávacím studiu na Slovensku.

Klára: To znamená, že nové CD je taky v dohledu?

Vendy: Tak určitě..! (smích) Ne, teď vážně, nové album samozřejmě chystáme.

Klára: A co muzikál, jak to stíháte?

Vendy:  Samozřejmě ano, naštěstí máme alternace, které v případě naší nepřítomnosti hrají za nás.

Klára: Aha, ale i tak toho máte hodně ne..?

Vendy: Musím říct, že kdybych měla porovnat začátek s dneškem, tak určitě ano. V nové sestavě jsme měly minimum koncertů. Zpívaly jsme spíše na různých akcích – rozsvícení stromů apod., ale teď se náš “hudební život“ hodně změnil. Máme několik koncertů za víkend, muzikál, laserovou show a taky připravujeme celovečerní film a pokračování Zóny IN 5Angels, ovšem s jiným názvem (Zona Teens). A také jsme teď musely hodně změnit styl. Máme také nové fotky J.

Klára: A koho z 1D máš nejraději?

Vendy: Máme to s holkami rozdělené, na mě dá se říct zbyl Louis, ale v Londýně jsem si nejvíce povídala s Naillem. Je to pět ku pěti. Prostě 5angels+One direction (smích).

Klára: A co e-shop? Jaké předměty si fanoušci mohou zakoupit?

Vendy: Určitě CD, DVD, trička, sukně, čepice, peněženky, rozvrhy, sprchové gely, knížky, bločky, buttonky…

Klára: Dají se tyhle věci sehnat i na koncertech?

Vendy: Ano, na každém koncertě je vždy stánek, kde lze všechny tyto věci zakoupit. Stánek je i v divadle Brodway, kde si po i před představením lze zakoupit CD “Andílci za školou” a knížky.

Klára: Knížky, jaké knížky.?

Vendy: Nakladatelství Egmont nám vydalo hned dvě knihy – Tajemství 5Angels (v podstatě se jedná o životopis naší kapely) a pak Super testy pro holky. Děkujeme spisovatelce Haně Černé za spolupráci a napsání našich knížek.

Klára: Když už jsme u toho divadla, je možné se s vámi po muzikále vyfotit?

Vendy: Stejně tak jako po koncertech bývá autogramiáda a focení, nově se autogramiáda zavedla i u muzikálu, takže ANO.

Klára: Hodně o tobě fanoušci říkají, že máš nejhezčí hlas ze skupiny, ale že tě holky odstrkují, že nikdy nezpíváš sóla, v televizi moc nemluvíš. Je to pravda?

Vendy: To, že to o mě říkají, vím. Pravda to není. Holky mě neodstrkují, naopak. Jsme jako jedna velká rodina. Jako ségry.  A sóla mám taky, ne sice moc, ale vůbec mi to nevadí. V televizi taky mluvím, sice né jako Míša nebo Nikča, ale holky mají skvělou rétoriku. Já mluvím hrozně pomalu, takže je to tak správně.

Klára: To je dobře. A co škola?

Vendy: Momentálně se mi hoodně daří! Přijali mě na konzervatoř, stejně jako Zdendu Piškulu, který s námi hraje v muzikálu a také v našem klipu na píseň Pár dnů lásky. Tak alespoň někoho tam budu znát (smích).

Klára: No to je super, to ti přeju. Tak to je asi všechno. Děkuju za rozhovor a těším se na naší akci 7.4. :DD.

Vendy: Já děkuju za rozhovor a taky se moooc těšim, jako vždy si to užijem :*. Měj se hezky Ahoj!

Klára: Ahoj!

                                                                     Nová kolekce 5Angels 2013

 

 

Nejnovější fotografie 5Angels

 

 

 

 

Klára Malátová 7.B (Zdroje: Vendy, archiv 5angels)

Časopisu Labyrint s ♥ Vendy