Toulky po Čechách 1. díl

Konopiště

JirD
Konopiště

Zámek Konopiště byl hlavním a posledním sídlem rakouského arcivévody Františka Ferdinanda d´Este. Zámek se začal stavět na konci 13.století.Nachází se zde salony růžový, sloupový a příjmací, reprezentační a hostinské pokoje, množství dobového nábytku, historických obrazů a porcelánu, například i lovecká chodba s trofejemi zvěře ulovené Fr. Ferdinandem. V této chodbě je vystaveno více než 800 kusů. Zámecká zahrada je ideálním místem pro odpočinek a znov

JirD
Jemniště

u dobití energie a tuto nádhernou přírodní krásu korunuje medvěd Jirka a dva krásní pávi. A nesmíme zapomenout zmínit Konopišťský rybník, na který je ze zámku krásný výhled.

Jemniště

První zmínka o zámku pochází z roku 1381. Zámek se pyšní elegantní patrovou stavbou určenou hlavně k letnímu pobytu. Jemniště se řadí mezi barokní stavby, leží přibližně 50 km od Prahy, směrem k Postupicím. Nachází se v něm celkem devět sálů, pokojů a kaple sv. Josefa. A k zámku také patří i zámecký park, který je obohacen o pravý skvost zlatolistý dub letní ´Concordia´.

Za školní časopis LABYRINT: Denisa Jirčíková