- příprava 20 min
- smažení 10 min
- velmi snadné
- 3 hermelíny nakrájené na kousky
- 1 lžíce mléka nebo podle potřeby
- 2 vejce
- hladká mouka podle potřeby
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
na domácí tatarku
- 100 g majonézy
- 3 lžíce nasekané pažitky
- 2 lžíce najemno nasekaných nakládaných okurek
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- sůl a pepř
- Smíchejte přísady na tatarku a hotovou uložte do chladu.
- Z mléka, vajec a mouky ušlehejte těstíčko o hustotě těsta na palačinky .Obalte v něm sýr a pak ve strouhance a postup ještě jednou zopakujte , aby byl obal silnější a sýr při smažení nevytékal
- V hlubší pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a sýr smažte dozlatova. Podávejte horké, s brusinkami a tatarkou, doplněné bagetou.
Daniela Vesecká, 7. B