Smažené sýrové jednohubky

  • příprava  20 min
  • smažení 10 min
  • velmi snadné
  • 3 hermelíny nakrájené na kousky
  • 1 lžíce mléka nebo podle potřeby 
  • 2 vejce
  • hladká mouka podle potřeby
  • strouhanka na obalení
  • olej na smažení

na domácí tatarku

  • 100 g majonézy
  • 3 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce najemno nasekaných nakládaných okurek
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  •  sůl a pepř
  1. Smíchejte přísady na tatarku a hotovou uložte do chladu.
  2. Z mléka, vajec a mouky ušlehejte těstíčko o hustotě těsta na palačinky .Obalte v něm sýr a pak ve strouhance a postup ještě jednou zopakujte , aby byl obal silnější a sýr při smažení nevytékal
  3. V hlubší pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a sýr smažte dozlatova. Podávejte horké, s brusinkami a tatarkou, doplněné bagetou.

Daniela Vesecká, 7. B