Příprava 30 minut – pečení 55 minut – velmi snadné
- 160 g změklého másla
- 200 g krupicového cukru
- 3-4 vejce (záleží na velikosti) bílky a žloutky oddělit
- 500 g měkkého tvarohu ve vaničce
- 1 sáček vanilkového cukru
- 200 g dětské krupičky
- špetka soli
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- na poprášení formy máslo a hrubou mouku
- předehřejte troubu na 170 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky a vyšlehejte to do světlé pěny. Přimíchejte tvaroh. Bílky prošlehejte na řídkou pěnu a pak s vanilkovým cukrem ušlehejte na pevný sníh.
- Do krupičky nasypte kypřící prášek a špetku soli, promíchejte a pak smíchejte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehaný sníh z bílků.
- Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Po vychladnutí ve formě vyklopte a pocukrujte. 🙂
Daniela Vesecká, 7. B