Recepty na tvarohovou bábovku

Příprava 30 minut – pečení 55 minut – velmi snadné

  • 160 g změklého másla
  • 200 g krupicového cukru
  • 3-4 vejce (záleží na velikosti) bílky a žloutky oddělit
  • 500 g měkkého tvarohu ve vaničce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 200 g dětské krupičky
  • špetka soli
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku
  • na poprášení formy máslo a hrubou mouku
  1. předehřejte troubu na 170 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky a vyšlehejte to do světlé pěny. Přimíchejte tvaroh. Bílky prošlehejte na řídkou pěnu a pak s vanilkovým cukrem ušlehejte na pevný sníh.
  2. Do krupičky nasypte kypřící prášek a špetku soli, promíchejte a pak smíchejte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehaný sníh z bílků.
  3. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Po vychladnutí ve formě vyklopte a pocukrujte. 🙂 

Daniela Vesecká, 7. B