Na šest porcí bude potřeba:
- 1,5 pytlíku špaget
- 4 vajíčka
- 1 parmezán
- slanina nebo pancheta (já osobně jsem použil slaninu, protože pancheta je na mě moc slaná)
- 1 hlava česneku
- olivový olej
Postup:
Rozehřejeme si na olivovém oleji česnek se slaninou dokud nezačne prskat. Do skleničky si rozklepneme vajíčka a zamícháme. Potom si nastrouháme parmezán (hodně) a přidáme ho do vajíček. Dáme vařit špagety tak, aby byly al dente (pokyny najdete na obalu). Až se špagety uvaří, přecedíme je, ale trochu vody ze špaget si musíme nechat, a můžeme je přidat i s trochou špagetové vody do slaniny. Poté do špaget přidáme vajíčka s parmazánem a mícháme do té doby, než budou vajíčka uvařená, ale aby to bylo mazlavé. Přendáme na talíř a můžeme podávat.
Dobrou chuť
Dominik Doksanský, 6. B
Tento recept píšu ze své vlastní knihy co teď píšu: Dominik Doksanský