Ingredience:
- 200 g čokolády (51 % kakaa)
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku lehce namleté špaldové mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- špetka soli
- 1/2- 100g másla pokojové teploty
- 20 g třtinového cukru
- 1,5 lžíce vanilkového cukru
- 1 vejce
- 1 lžíce mléka
Postup:
- Čokoládu nakrájejte na menší kousky.
- Mouky spolu s práškem do pečiva prosejte a přidejte sůl. Vše přendejte do jedné větší mísy.
- Máslo v menší míse utřete s cukry a nakonec zapracujte vejce a mléko. Přidejte k suché směsi a propracujte. Já to dělám prsty, ale vařečka je taky fajn. 🙂
- Troubu předehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečicím papírem.
- Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu rozmístěte hroudy trošku dál od sebe. Mně se na plech vešlo 12 sušenek.
- Cookies pečte lehce dozlatova 10 minut. Nechte je na mřížce vychladnout a pak je teprve sundávejte, jsou hodně křehké.
- Uvnitř musí být vláčné. Když jsou moc upečené, jsou uvnitř suché.
Dominik Doksanský, 6. B