Smajlík na cestách

Helena Brejlová | Aktuality

V pondělí 23. dubna se děti z 1. A a z 1. B díky akci pořádané Městem Benešov učily zážitkem. Spolu s Policií ČR, s Městskou policií Benešov a se zástupcem Besipu vyšly do města hodnotit správnost chování účastníků silničního provozu. Po přivítání panem starostou se zaměřily na přecházení lidí po přechodu pro chodce, které jim policisté důkladně vysvětlili, a také na dodržování pravidel samotnými řidiči.

Děti policistům asistovaly, chodcům či řidičům rozdávaly smajlíky, pěkně se smějící za správné chování, mračící se zdviženým prstem za chování chybové.

Bylo krásné pozorovat, jak akce měla několikerý efekt, nejenom že se děti mnoha důležitým věcem naučily, ale i samotní účastníci silničního provozu si vzali k srdci jejich upozornění při spáchaném přestupku. Děti si navíc velice užívaly změnu role, kdy nebyly vyučovány jako každý den v lavicích, ale naopak ony poučovaly ostatní.

Všichni vyhodnotili celkové chování účastníků silničního provozu v Benešově ve sledovaný čas jako dobré, pěkné smajlíky byly totiž rozdány a zbývaly jen ty zamračené.

Děti byly za svou práci náležitě odměněny dárečky v podobě reflexních přívěsků, pásek, placek, omalovánek a dalších drobností.

Byl to moc hezký a efektivně strávený den.

 

Text: Mgr. Ludmila Bednářová

 

Foto: Mgr. Dana Hanušová, Mgr. Ludmila Bednářová

1.A

1.B