Ocenění Středočeského kraje pro naše florbalistky a redakční radu časopisu Labyrint

Lubor Brázda | Aktuality

Dnes 18. prosince se uskutečnilo oceňování žáků Středočeského kraje za mimořádné úspěchy ve školním roce 2016/17 hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou. Letos se tato akce konala na půdě Krajského úřadu Středočeského kraje v Praze. Program byl rozdělen na 2 části. První začala od 10 hodin, zde byli oceněni žáci za vědomostní a literární soutěže. Druhá část vypukla ve 13 hodin, zde zasedli žáci a studenti, kteří vynikli ve sportovních soutěžích.
My z časopisu jsme se vydali na 10. hodinu společně s Tobiášem Truhelkou, který byl oceněn za 2. místo v republice v soutěži Matematický klokan. Samotné poděkování probíhalo v zasedací místnosti, kde si všichni zúčastnění došli pro diplom a poukázky do Hervisu, které předával nový ministr školství Robert Plaga. Od jedné hodiny byly oceněny i naše florbalistky, které vyhrály 1. místo v republice. Po obou částech bylo vždy připravené výborné občerstvení.
Z Krajského úřadu Středočeského kraje jsme se tramvají vydali zpět na náš rychlík. Cestou jsme ale zažili nepříjemné zpestření. Náš rychlík v Říčanech zastavil. Za chvilku nám paní průvodčí oznámila, že lokomotiva má poruchu. Naštěstí jsme rychle přestoupili do osobního vlaku City Elephant a pohodlně dojeli domů.
Jsme rádi, že kraj myslí na své úspěšné žáky a studenty. Děkujeme, že jsme se této akce mohli zúčastnit, moc se nám to líbilo.

Vlasta Horáková, Šárka Neuwirthová a Adam Stolař