Finále celoškolní soutěže Dukla má talent V.

Lubor Brázda | Aktuality

Dnes se v tělocvičně naší školy uskutečnilo finále celoškolní soutěže Dukla má talent V. Celou soutěž organizují redaktoři školního časopisu Labyrint spolu s vedením školy.
Do 1. kola se letos přihlásilo více jak 60 dětí se 40 vystoupeními. Zapojit se mohly děti jako jednotlivci i jako skupiny. Z 1. kola porota vybrala 16 finalistů, kteří měli za úkol připravit si další představení.
V obou kolech děti předvedly moc pěkná vystoupení a bylo vidět, že mají velký talent na zpěv, tanec, karate, hru na hudební nástroje nebo třeba přednes. Proto měli porotci, jako každý rok, velmi těžký úkol vybrat mezi finalisty ty nejlepší. Nakonec porota ve složení – PaedDr. Světlana Mixánová, Mgr. Eva Pojerová, Mgr. Jana Uhrová, Zuzana Procházková a Ondřej Khandl z 5.C vybrala první tři místa, k tomu 2 soutěžící získali Zvláštní ocenění poroty. O přestávce také hlasovali diváci, kteří zvolili Cenu publika.

Výsledky jsou:
1. místo: Karolína Hauzarová – 2.D – přednes
2. místo: družina č. 7 (Magdaléna Žížalová, Barbora Fantová, Sabina Šejstalová, Klaudie
Trojanová, Tereza Šmajstrlová, Julie Procházková, Elen Houzarová, Adéla Málková–
žákyně 3.C a 3.E) – tanec
3. místo: Barbora Šarfová 5.C – hra na příčnou flétnu
Zvláštní cena poroty: Nikol Jelínková 1.B – recitace
Matěj Kříž 3.A – zpěv
Cena publika: družina č. 7 (Magdaléna Žížalová, Barbora Fantová, Sabina Šejstalová, Klaudie
Trojanová, Tereza Šmajstrlová, Julie Procházková, Elen Houzarová, Adéla Málková–
žákyně 3.C a 3.E) – tanec

Celý program moderovaly Šárka Neuwirthová a Vlasta Horáková ze 7.A, vyhlásit vítěze přišla paní ředitelka Hana Procházková a také bývalý šéfredaktor časopisu Labyrint David Veselý, který soutěž na naší škole začal organizovat.
Vítězka celé soutěže obdržela putovní pohár, diplom, uvidíte ji na titulní straně dalšího čísla časopisu Labyrint. Kromě drobných cen si také odnesla poukázku do knihkupectví Daniela. Ani ostatní neodešli s prázdnou, pro každého byly připraveny tašky s drobnými cenami. Děkujeme paní ředitelce za podporu a ceny, které do soutěže přichystala. Dále děkujeme všem porotcům, redaktorům, kteří pomáhali, a také rodičům. Samozřejmě největší dík patří všem soutěžícím za přípravu a za krásné zážitky, které diváci ocenili potleskem.

Mgr. Kamila Stolařová