Adaptační kurz v 1.C

Helena Brejlová | Aktuality

Oba dva dny adaptačního kurzu probíhaly ve znamení pohádky “O Mášence a třech medvědech“. Po přehlídce medvědích a jiných plyšáčků jsme si společně s nimi zacvičili a ve skupinkách pak děti při skládání puzzle trénovaly spolupráci.

Pohádku jsme si připomněli poslechem a následným společným převyprávěním. Poté se děti snažily zachytit nejdůležitější okamžiky z pohádky kresbou tuší. Počasí bylo pěkné a tak jsme po svačince vyrazili zařádit si na čerstvém vzduchu. Zahráli jsme si společně několik her a ve skupinkách jsme překonávali, podobně jako Mášenka v lese, překážkovou dráhu z kuželů a obručí. Po obědě jsme dokončovali kresbu z dopoledne a pokoušeli se společnými silami postavit co nejvyšší věž.

Druhý den  si děti vyrobily krásný rámeček na svou přinesenou fotku. Ty jsme si ve třídě vyvěsili, abychom si, kdyby bylo potřeba, mohli připomenout, jak se který kamarád jmenuje. Na oběd jsme vyrazili o něco dříve, protože nás čekala vycházka na hřiště u zimního stadionu. Na hřišti jsme si vyzkoušeli důvěru v kamaráda, když jsme se zavázanýma očima procházeli slalom a také jsme si ve skupinkách zasoutěžili při sbírání “dobrůtek” pro medvěda a házením dobrůtek do medvědích misek. Po návratu do školy jsme uplynulý adaptační kurz společně hodnotili a děti si na památku odnesly diplomy a drobné odměny.

Adaptační kurz nám přinesl mnoho důležitých zkušeností a poznatků. Teď už víme, jak důležité je si pomáhat. Dokážeme kamaráda o pomoc požádat a poděkovat. Měli jsme také možnost lépe se poznat a uvědomujeme si, že hezké chování k sobě navzájem je pro to, aby nám ve škole spolu bylo dobře moc důležité.