Gymnastický víceboj družstev 1. stupně. Gymnastická všestrannost 2. stupně.

Martina Vítová | Aktuality

 21. 2. 2 017 se konaly na ZŠ JIRÁSKOVA závody ve sportovní gymnastice. Dopoledne soutěžily smíšené šestičlenné týmy složené z dětí jednoho ročníku. Každý člen týmu zacvičil povinnou sestavu ve 4 disciplínách – prostná, trampolína, švédská bedna přeskok, lavička. Naši školu reprezentovala 2 šestičlenná družstva ze 4. a 5. tříd. Obě družstva zacvičila své povinné sestavy téměř bezchybně a umístila se na krásném 1. místě v gymnastickém víceboji družstev. Žáci obdrželi zlaté medaile, pohár, diplomy. Naši školu reprezentovali tito žáci :  4. třídy – A. Řeháková /4.A/, A. Slavíková, M. Karasová, D. Rýdl, J. Smrž, A. Kudibal  všichni ze 4.B        5. třídy – K. Kučerová, T. Ottlová,  J. Stolař. /5.A/  Michaela Dosoudilová, O. Božovský, R. Pála /5. C/
Za bezchybně provedenou sestavu dali rozhodčí nejvyšší známku 10 našim cvičencům Anně Slavíkové za přeskok přes švédskou bednu, Karolíně Kučerové za trampolínu, Denisu Rýdlovi za prostná.
Odpoledne pokračovaly gymnastické závody 2. stupně a víceletých gymnázií. Tady se soutěžilo za jednotlivce. Každý musel zacvičit povinnou sestavu ve 4 disciplínách – prostná, trampolína, přeskok přes kozu, hrazda. Sestavy nejlépe zacvičila naše Denisa Papírníková z 8. C, která obsadila 1. místo. 2. místo vybojovala také naše gymnastka Julie Šedivá z 6.C.    Na závěr se konala soutěž v  parkouru, kde se hodnotila volná sestava tzv. free style na airtracku, švédských bednách, trampolíně. Této soutěže jsme se původně nechtěly zúčastnit, protože nemáme na škole trénink parkouru. Na poslední chvíli se naše dvě gymnastky Eliška Koukolová ze 7.C a Monika Pojerová z 8.C rozhodly, že to zkusí. Pokusy vyšly, dívky vymyslely sestavy přímo na místě. M. Pojerová obsadila 2. místo a Eliška Koukolová 3. místo v parkouru.   Děkujeme všem zúčastněným za vzornou reprezentaci školy a přejeme jim mnoho dalších sportovních úspěchů.               

Text: Eva Pojerová