Oceněné děti zavítaly do Království železnic

Lubor Brázda | Aktuality

  V úterý 20. 12. 2016 jsme se vydali s vybranými dětmi z 5., 6., 7. a 8. tříd do Prahy. Žáci ocenění městem dostali poukázku do Království železnic. Tento výlet začal srazem v 7.45. Až před školu přijel krásný červený autobus a my jsme mohli v klidu nastoupit. Cesta do Prahy trvala okolo 45 minut. Pan řidič nás zavezl přímo před vchod do Království železnic.

   Na úvod jsme dostali pokyny o pravidlech a byl nám zadán drobný úkol, který se jevil jednoduchý – spočítat mašinky Tomáše na jednom z modelů. Záhy jsme poznali, že to nebyl úkol snadný. Někteří počítáním strávili desítky minut. Během prohlídky jsme se mohli pohybovat po celém areálu. K vidění byly starodávné vláčky, auta, motorky, tanky, letadla, tramvaje. Byl tam i skutečný autobus a tramvaj, ve kterých jsme si mohli vyzkoušet, jak to chodí „naživo“. Nejvíce jsme se ale vyblbli v dětském koutku. Nakonec jsme se mohli podívat na zmenšený model Prahy. Návštěva se všem velmi líbila.

   Potom následoval oběd, na který jsme mohli jít, kam chceme. Většina lidí si vybrala McDonald nebo KFC. Pak už na nás čekal autobus. Cesta domů utekla rychle, protože v autobuse bylo moc veselo. Myslím, že tento výlet bychom si mohli zase někdy zopakovat.

   Tímto děkujeme městu Benešov za poukázku.

 

Radek Provazník 8.C

  

 

Radek Provazník 8.C