Rozloučení s 2. třídou

Martina Vítová | Aktuality

Rok se s rokem sešel a je tu předposlední den školního roku 2015/2016 – 23. červen.

Stejně jako vloni pro nás – třídu 2. D – připravili rodiče našeho spolužáka Adama Rešetky rozloučení s končícím školním rokem na hájence Louže nedaleko Líšna.

Tentokrát se na nás sluníčko smálo již od rána. Za jasného slunného dne jsme autobusem dorazili do nedaleké hájenky, kde pro nás Adamova maminka připravila pohoštění. Celý den se nesl v duchu několika překvapení. Nejdříve jsme navštívili blízký, zatím ještě nezrekonstruovaný zámek Líšno. Byli jsme vlastně historicky první návštěvníci tohoto zámku a poutavé vypravování pana kastelána nás všechny zaujalo. Vůbec se nám nechtělo zpátky.

Po obědě přišlo další překvapení – prohlídka letiště v nedalekých Nesvačilech.

Zbytek dne jsme si užili u Adama na zahradě, kde jsme den zakončili táborákem s opékáním vuřtů. Tentokrát si pro nás přijeli rodiče, takže jsme nemuseli spěchat domů. A také jsme nespěchali, někteří z nás odjížděli až kolem sedmé hodiny.

Den se opravdu vydařil a budeme na něj dlouho vzpomínat nejen my, ale i naši rodiče, kteří za námi během odpoledne dorazili.

Děkujeme Adamovým rodičům – panu Rešetkovi a paní Křenkové za krásný den plný nevšedních zážitků, také panu kastelánovi z Líšna za prohlídku zámku.

Přejeme všem krásné prázdniny!

Text a foto: J. Janoušková