Vánoční jarmark na naší škole

Lubor Brázda | Aktuality

Dne 10.12. se na ZŠ Benešov Dukelská uskutečnil vánoční jarmark, kterým si každoročně zpříjemňujeme předvánoční čas a navozujeme tu správnou atmosféru.

Návštěvníci přicházeli postupně, někteří se už nemohli dočkat. Hned u vchodu do družiny bylo možné zhlédnout  pěkné vystoupení dětí z prvního stupně pod vedením paní učitelky Pallové. Poté se hlavně děti aktivně zapojovaly do předem připravených dílniček, kde na ně čekali jak žáci z devátých tříd, tak učitelé. Společně tvořili svícny z pomeranče, zdobili perníčky, vyráběli ubrousky, naučili se pedik (dekorace z proutí) nebo si připravili vánoční přáníčka. Kdy byl unaven, zašel si  pro připravené pohoštění formou cukroví, kávy nebo čaje.

Celé odpoledne panovala příjemná vánoční pohoda. Letos byli mezi návštěvníky naši školní hosté z projektu Comenius, kteří k nám přijeli z Belgie, Německa, Polska, Chorvatska a Anglie.

Během akce se tradičně prodávaly výrobky žáků naší školy, například ozdoby na stromeček, keramika a další drobnosti. Celý výtěžek opět poputuje na adopci indického chlapce a na ocelota stromového z pražské ZOO.

Rodiče, se kterými jsem hovořil, se shodli, že se jarmark opět vydařil, a to hlavně díky tomu, že se na něm podílela celá škola – žáci, vyučující, ale i rodiče, kteří napekli cukroví. Tímto všem děkuji a těším se na další rok.

 

Za ZŠ Benešov Dukelská: David Veselý 8.B