Adaptační kurz 1. D

Helena Brejlová | Aktuality

Dne 16. a 17. září 2014 prvňáčci z Déčka absolvovali adaptační kurz, aby se lépe poznali mezi sebou a stali se všichni dobrými kamarády.

První den jsme strávili ve třídě a na školním hřišti. Hráli jsme různé hry, kde jsme poznávali své spolužáky po hlase a podle popisu, stavěli jsme věže z kostek. Vyrobili jsme si krásné ručičkové sluníčko, které ozdobí naši třídu. Odpoledne jsme pak soutěžili ve družstvech na hřišti.

Druhý den stejně jako ten první se na nás celý den smálo sluníčko. Vypravili jsme se na celý den do parku u zámku Konopiště. Tam jsme hráli různé hry – Noční vlak, Kouzelný les, Na medvědy brtníky a další. Nejvíce se nám ale líbilo stavění lesních chaloupek. Našli jsme přitom také spoustu hub. Po společném obědě v parku jsme se vydali na zaslouženou zmrzlinovou odměnu. A tady nás čekalo obrovské houbařské překvapení. Kousek od zámecké zdi jsme našli více než 50 pravých hřibů!

Na zpáteční cestě ekovláčkem s deníčkem plným razítek za splněné úkoly a dvěma diplomy v batůžku jsme si společně zazpívali.

Oba dva dny jsme si opravdu užili a budeme na ně dlouho vzpomínat.

Text a foto: Mgr. Jana Janoušková